Regiocompetitie

Zie ook de wedstrijdagenda.

Wat zijn regiowedstrijden?

Verspreid over het schaatsseizoen zijn er een aantal wedstrijden. Deze wedstrijden vinden plaats in verschillende ijsbanen verspreid over de regio. Tot nu toe zijn het er vier in Dordrecht , Den Haag, Utrecht en Alkmaar.

Wat houdt een wedstrijd in?

Alle verenigingen uit de regio west en zuid-west nemen deel aan deze wedstrijd. Waarvan de rijders per categorie worden ingedeeld, pupillen 3,2,1 en junioren. De categorie-indeling wordt bepaald aan de hand van je geboortedatum.

Pupil 3 (=E/F) 7 en 8 jaar tussen 01-07-05 en 30-06-03

Pupil 2 (=C/D) 9 en 10 jaar tussen 01-07-01 en 30-06-03

Pupil 1 (=A/B) 11 en 12 jaar tussen 01-07-99 en 30-06-01

Junior C (C1/C2) 13 en 14 jaar tussen 01-07-97 en 30-06-99

De wedstrijden beginnen met inrijden; dit duurt ongeveer 10 minuten.

Vervolgens worden er ritten gemaakt voor de jongens en voor de meiden.

De afstanden die worden gereden variëren per categorie, 222m (2r), 333m(3r) 444(4r) 500m(4,5r) en voor de pupillen 1 en junioren kan er ook 800m of een 1000m worden gereden.

Je rijdt tijdens een wedstrijd 3 (soms 4) keer een rit. De kwartfinale, halve finale en de finale. Als er veel kinderen in jouw categorie vallen dan is er soms een achtste finale. De 1e rit wordt door de wedstrijdleiders ingedeeld, en de 2e en 3e rit hangen af van hoe jij de rit ervoor hebt gereden. Na de uitslag van de 3e rit krijg je punten, deze punten neem je de hele competitie mee. Aan het einde van de competitie worden deze punten opgeteld. Wie de meeste heeft die wint.

Moet ik aan alle wedstrijden deelnemen?

Nee, dit hoeft niet, de wedstrijden vallen onder de competitie maar als jij een wedstrijd niet kan is het geen probleem. Om aan het klassement deel te nemen met de puntentelling is het natuurlijk wel leuk! Zo kan je aan het eind van het seizoen zien hoe je het gedaan hebt.

Zijn er kosten aan verbonden?

Ja, er zijn per wedstrijd kosten aan verbonden. Deze worden aan het eind van het seizoen verrekend. Dit seizoen is dat € 3,00

Kan ik mij ook afmelden voor een wedstrijd?

Als jij je hebt aangemeld voor een wedstrijd en vervolgens toch niet kan, mag je je nog afmelden. Dit moet wel 5 dagen van te voren. Anders worden de kosten alsnog in rekening gebracht (€ 3,00).

Wat heb ik nodig?

Er zijn een aantal afspraken over de veiligheid waaraan je als rijder moet voldoen.

  • Je moet een helm op (dit mag geen fietshelm zijn).
  • Een snijvaste nekbeschermer (deze kunnen bij een schaatswinkel worden aangeschaft.)
  • Handschoenen
  • Kniebeschermers
  • Je mag geen blote enkels hebben.

Daarnaast moet je in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie. Heb je deze niet aangevraagd bij je abonnement? Stuur dan een mail naar ihcleiden@gmail.com dan proberen wij dit alsnog voor je in orde te maken.

Hoe meld ik mij aan?

Vanaf vandaag kan je je aanmelden voor de wedstrijden die jij wilt rijden. (zie schema). Dit doe je door een mailtje naar ihcleiden@gmail.com te sturen voor 8 november 2012, met de volgende punten.

  • Naam
  • Geboortedatum
  • Categorie (zie schema) Pupillen 1, 2 ,3 of junioren
  • Welke wedstrijden je mee wilt doen (regio 1,2,3,4 )

Geef een reactie

Back to Top ↑

loading