Regiowedstrijd 1, 2013, Den Haag

Het was een flinke delegatie:

Tess, Jacob, Fien, Colin, Henk, Tijn, Kai, Brit, Stan, Savannah, Melanie, Olin. Liesbeth was de coach.

Voor allen viel wel een wapenfeit te boekstaven. De uitblinkers waren Brit en Kai, die hun divisies (B en C) wonnen. Met Miranda als starter kon het natuurlijk ook niet mis gaan.

In de A-divisie reden Stan, Savannah en Olin. Savannah won haar rit op de 500, reed de snelste tijd op de 777, maar wist op de afsluitende 1000 niet langs Marijn Wiersma te komen. Stan was er nog niet helemaal bij op de 500 meter, maarย  kwam goed terug met sterke ritten op de 777 en 1000 meter, die hij beide met een PR won. Olin won haar halve finalerit op de 777 na een hard gevecht met David Eijsackers.

start

In de B-divisie reden Britt, Melanie, Henk en Tijn. Brit was een klasse apart en won al haar ritten overtuigend. Melanie was een beetje de pechvogel van de dag met een val op de 500 en een verwarrende toestand in de heatbox die haar de deelname op de 777 kostte. Ze sloot gelukkig af met een sterke 1000 meter, waarmee ze haar rit makkelijk won. Tijn reed flinke PR’s op 500 en 777, en (de vermoeidheid sloeg toe) een wat nipter PR op de 1000. Hij reed een prachtige 500 uit een stuk, het ย optimistische ouderlijk commentaar (“nu is-tie moe”; “het gaat al langzamer”)ย gedecideerd logenstraffend. Henk reed stabiel, met PR’s op drie afstanden liet hij zien niet stil te staan.

De C-divisie werd overtuigend gewonnen door Kai. Hij won al zijn ritten met gemak. Fien haalde net aan de A-finale niet, maar reed 3 steeds keer steeds iets sneller op de 500, waardoor ze nu 2.5 seconden onder haar Oberstdorf-tijd uitkwam.

Colin (hij werd derde in de D-divisie, volgende keer zullen we hem zeker hoger tegenkomen) liet zien dat hij de shorttrackslag aardig te pakken begint te krijgen.

De jongere garde deed wat van ze verwacht mocht worden: PR’s rijden. Tess won haar halve finalerit en haar finale, met een goede start en een grote voorsprong. Ook Jacob hapte flinke stukken uit zijn PR’s.

De ochtend werd afgesloten met de relay, met maar liefst 3 teams.ย Brit, Savannah, Olin en Melanie werden zeer overtuigend 1e;ย Stan, Tijn, Henk, Kai werden 2e na een hard gevecht met HVHW.ย Fien, Colin, Tess en Jacob: goed gereden maar helaas een penalty.

relay_mixed

Wie alle details wil weten, kijk dan op http://www.shorttrackonline.info/compresult.php?name=Results&comp=1242&cat=99&template=summary.

 

No Replies to "Regiowedstrijd 1, 2013, Den Haag"