Zomerkamp Oberstdorf 2013

(geschreven door Miranda Slootweg)ย

7 rijders van IHCL waren afgereisd naar Oberstdorf voor het internationale trainingskamp: Fien Depuydt, Laura Otting, Vivienne de Jong, Emma van Zuijlen, Esmรฉeย Messemaker, Jord Nater, Miranda Slootweg en Bram van Schie.ย Altijd een gezellige week waarin veel te leren is en afgesloten word met een tweedaagse wedstrijd. De trainingsweek bestaat uit โ€™s ochtends skeelertraining en โ€™s avonds ijstraining. Door een paar van ons werd er op het Nederlandse uur getraind en de rest waaronder ik (Miranda Slootweg) trainde mee op het uur van de Engelse en Belgische rijders met nog wat verdwaalde Luxemburgers en een Fransman. Deze week stond vooral in het teken van techniek aangezien het voor de meeste de eerste keer is om weer op het ijs te staan. Aan het einde werd er wat snelheid in gegooid om voor de wedstrijd klaar te zijn. Tussendoor waren er ook nog een uphill-running en een biatlon wedstrijd.

Bij de Uphill-running was Jord Nater als eerste van iedereen boven in een tijd van 41.39 min en daarmee nam hij dan ook de leiding in het overall klassement van de junioren B. Bram van Schie kwam als vierde boven en moest een concurrent voor zich laten van zijn categorie senioren. Daarna volgde Emma van Zuijlen op een 44e plaats maar wel als eerste bij de dames junioren B waardoor ook zij de leiding neemt in het overall klassement. Esmรฉeย Messemaker kwam als 60e over de streep en daarmee als derde bij de junioren B. Als 70e finishte Viviรซnne de Jong die daarmee een 13e plek behaalde in het overall klassement van de junioren C. Ook onze jongste deelneemster Fien Depuydt deed mee aan de uphill- running en kwam als zesde pupil boven op een 87e plaats. Daarna volgde Laura Otting op een 94e plaats en als 17e bij de dames junioren C. Iedereen gefinished en konden we weer naar beneden met de gondel die tegenover de ijsbaan stopt. Snel naar de camping of het appartement want โ€™s avonds was het weer tijd voor de ijstraining!

Op woensdag was dan de biatlon aan de beurt, kans op je plek te behouden of misschien nog wel een plekje te stijgen in het overall klassement.

Met de biatlon wordt er gereden op een stuk van de officiรซle biatlon baan in Oberstdorf. Het is een soort rondje van 1,2km waarbij je op 5 schijven moet schieten. Bij elk gemiste schijf moet je een strafrondje skeeleren. Normaal gesproken doen ze twee of drie ronden maar aangezien het slecht weer was werd er later gestart en ook weer eerder gestopt omdat er weer regen opkomst was. Dus werd er een ronde gereden waarna de uitslag op basis van tijd werd gerekend.

De IHCLโ€™ers hebben weer goed hun best gedaan. Emma werd op een 25e plaats wederom eerste bij de dames junioren B waardoor zij haar eerste plaats verstevigde. De eerstvolgende IHCL rijder is Esmรฉeย op een 45e plaats met als resultaat vierde bij de junioren B. Ook Jord deed weer mee die eindigde als 47e en bij de heren junioren B als tiende, helaas kon hij zijn eerste plaats niet behouden. Viviรซnne behaalde een 54e plaats dat bij de junioren C een 9e plaats opleverde. 63e plaats eindigde Laura voor haar een 10e plaats bij de junioren C. Op de 82e plaats vinden we Fien die een 6e plaats inneemt bij de pupillen.

Donderdag was alweer de laatste training van de trainingsweek, we hebben in de trainingen lekker veel rondjes gereden en wat aanwijzingen gekregen waar we mee verder kunnen in het winter seizoen. Op de camping hebben we zelfs elke avond de filmpjes terug gekeken zodat we elkaar konden verbeteren op fouten. Namelijk Esmรฉe, Bram, Jord en ik zaten bij elkaar op dezelfde camping.

Vrijdag en zaterdag zijn de wedstrijddagen. Het is veel wachten, omdat elke categorie rijd maar wel weer eens leuk om ook de kleintjes zoals Fien te zien rijden! En je hoeft je niet te vervelen want het is altijd gezellig op de ijsbaan.

Op vrijdag werd de 1000m verreden, zaterdag was de 500m aan de beurt en de 1500 super finale voor de rijders met A-finale punten. Voor Fien stonden de 500m en 333m op het programma.

Ik zal niet alle uitslagen gaan geven over elke afstand, dat word wel heel veel. Wel kan ik zeggen dat iedereen super gereden heeft, er zijn een hoop persoonlijk records verbeterd! Fien op 333 en 500 meter, Vivienne op 500 en 1000, Esmรฉe op 1500, Emma op 500, 1000 en 1500. Jord op 1000, Bram op 500, 1000 en 1500. (voor de details:ย http://www.shorttrackonline.info/compresult.php?comp=934).ย En goede plaatsen behaalt, een aantal van ons mochten dan ook de super finales rijden.

Na de wedstrijd is het dan tijd voor het closing dinner waar alle rijders samen komen voor de prijsuitreiking van het overall klassement en te eten. Er wordt dan altijd nog even na gekletst over de week met je concurrenten en nieuwe mensen die je daar hebt leren kennen.

Bij de prijsuitreiking krijgt iedereen een kleine prijs (koebelletje) en de eerste drie een beker. Dus altijd prijs! IHCL mocht dan ook twee bekers mee naar huis nemen.

Bij de pupillen meisjes werd Fien 6e.

Voor de dames junioren C waren Laura en Viviรซnne in actie zijn geรซindigd op de 12e en 8e plaats.

De bekers werden door Emma en Esmee mee naar huis genomen bij de dames junioren B, zij eindigde namelijk op de 1e en 3e plaats. Gefeliciteerd!

Jord werd 7e bij de heren junioren B, ook Bram kwam op een 7e plaats maar dan bij de heren senioren. En bij de dames senioren werd ik 6e.

Een geslaagde week dus! Laat het winterseizoen maar beginnen.

Dank aan de organisatie! Velen hebben zich uit de naad gewerkt. In het bijzonder warenย Joachimย Knรถckel, Piet Broekhuizen en Boyd Zoutenbier continu in de weer.