Materiaal en Clubkleding

Materiaal

Belangrijk: overleg even met je trainer(s) voordat je iets koopt!

Shorttrack Schaatsen

De iets gevorderdere rijder kan al rijden op shorttrackschaatsen. Deze zijn te koop bij onze sponsor SebraSports (https://www.sebrasports.com) en zijn te huur bij Monique Kauffman (monique.kauffman@gmail.com, 06-14995250) of bij Nicolà de Jong (https://shorttrackspeedskating.nl/verhuur-shorttrackschaatsen). Alle soorten materiaal wordt ook tweedehands verkocht in de IHCL materiaal whatsappgroep. Toevoeging aan die groep kan door dat te vragen in de whatsappgroep van de training (het nummer opgegeven bij inschrijving wordt daaraan toegoegd).

Bescherming (shorttrack)

(overgenomen van schaatsen.nl)

Voor verschillende trainingsuren gelden andere veiligheidsregels. Vraag daarom altijd even aan een trainer wat je aan bescherming nodig hebt. Voor beginnersuren (de woensdag en de zaterdag 2) geldt het volgende: Handschoenen, kniebeschermers en een helm zijn verplicht, de enkels en polsen dienen volledig bedekt te zijn. Voor de andere uren zijn de volgende voorschriften opgesteld: Kniebeschermers en een helm zijn verplicht. Daarnaast moeten rijders snijvaste nekberscherming, snijvaste enkelbescherming en snijvaste handschoenen dragen. 

Bij alle wedstrijden is het dragen van een deugdelijke, goed passende valhelm verplicht. De helm moet voldoen aan de van toepassing zijnde ASTM-standaard voor shorttrackschaatsen. De helm moet een regelmatige vorm hebben, zonder uitsteeksels. Deze standaard is het resultaat van een testprocedure die is opgezet om te komen tot een kwaliteitsnorm voor valhelmen voor shorttrack. Als fabrikanten hun helmen ter keuring aanbieden kunnen deze van het keurmerk voorzien worden als ze voldoen aan de gestelde eisen.

Verder is het dragen van handschoenen, kniebescherming, scheenbescherming en nekbescherming verplicht. De beide einden van de schaatsbladen moeten zijn afgerond met een straal van ten minste 10 mm.

Snijbestendige kleding

Het dragen van snijbestendige kleding is verplicht bij alle ISU-evenementen en de Olympische Spelen; bij internationale wedstrijden wordt deze kleding aanbevolen. Snijbestendige kleding wordt ook aanbevolen voor pupillen, junioren en senioren. De kleding moet voldoen aan de internationale norm EN388.
Deze pakken zijn gemaakt van Kevlar of Dyneema. Het gebruik van Kevlar is voordeliger, Dyneema is duurzamer. Shorttrackers dragen snijvaste handschoenen waaraan ze zelf vaak nog gladde bolletjes toevoegen op de vingertoppen van de linkerhand, die immers veel over het ijs glijdt. Onze sponsor Sebra Sports maakt mooie en veilige snijvaste pakken. Wij raden aan daar te kijken voor een snijvast pak.

Pupillen

Voor de pupillen is het dragen van een shorttrackhelm, snijvaste handschoenen, knie-, scheen- en nekbescherming verplicht. Een goedkoop alternatief voor een (dure schaats-) scheenbeschermer is om een voetbalscheenbeschermer te nemen, en daar het hielstuk uit te halen.

Clubkleding

voorbeeld_clubkleding

Clubkleding

Onze clubkleding wordt geproduceerd door BioRacer. Om de paar maanden is er een bestelronde waar je zelf clubkleding kan bestellen. Die wordt dan bekend gemaakt in de appgroepen van elk uur. Sebra Sports vangt de kleding op. Je kan het daar ophalen.

  • alt
  • alt
  • alt

Clubkleding is niet verplicht, maar als vereniging is het natuurlijk wel mooi voor de uitstraling.

Hoodie

Er zijn om de paar maanden zwart/oranje IHCL hoodies te krijgen. Voor op weg naar de training, voor tijdens de training, voor na de training of gewoon voor lekker op de bank!

Ze zijn er in alle maten. Een bestelronde wordt bekend gemaakt in de appgroepen.