Materiaal en Clubkleding

Materiaal

Belangrijk: overleg even met je trainer(s) voordat je iets koopt!

Shorttrack Schaatsen

Kun je kopen bij Sebra Sports. Met name voor de jongeren is huren ook een goede optie. Voordelig huren is mogelijk bij Monique Kauffman.

Bescherming (shorttrack)

(overgenomen van schaatsen.nl)

Helm

Bij alle wedstrijden is het dragen van een deugdelijke, goed passende valhelm verplicht. De helm moet voldoen aan de van toepassing zijnde ASTM-standaard voor shorttrackschaatsen. De helm moet een regelmatige vorm hebben, zonder uitsteeksels. Deze standaard is het resultaat van een testprocedure die is opgezet om te komen tot een kwaliteitsnorm voor valhelmen voor shorttrack. Als fabrikanten hun helmen ter keuring aanbieden kunnen deze van het keurmerk voorzien worden als ze voldoen aan de gestelde eisen.

Overige bescherming

Verder is het dragen van handschoenen, kniebescherming, scheenbescherming en nekbescherming verplicht. De beide einden van de schaatsbladen moeten zijn afgerond met een straal van ten minste 10 mm.

Snijbestendige kleding

Het dragen van snijbestendige kleding is verplicht bij alle ISU-evenementen en de Olympische Spelen; bij internationale wedstrijden wordt deze kleding aanbevolen. Snijbestendige kleding wordt ook aanbevolen voor (snellere) junioren en senioren. De kleding moet voldoen aan de internationale norm EN388.

De tekening hierboven duidt de plaatsen van het lichaam aan, waar de bescherming moet worden aangebracht Deze pakken zijn gemaakt van Kevlar of Dyneema. Het gebruik van Kevlar is voordeliger, Dyneema is duurzamer. Shorttrackers dragen snijvaste handschoenen waaraan ze zelf vaak nog gladde bolletjes toevoegen op de vingertoppen van de linkerhand, die immers veel over het ijs glijdt.

Pupillen

Voor de pupillen is het dragen van een shorttrackhelm, snijvaste handschoenen, knie-, scheen- en nekbescherming verplicht. Een goedkoop alternatief voor een (dure schaats-) scheenbeschermer is om een voetbalscheenbeschermer te nemen, en daar het hielstuk uit te halen.

Clubkleding

voorbeeld_clubkleding

Clubkleding

Clubkleding kun je aanschaffen bij onze sponsor Sebra Sports (Rooseveltstraat 18J in Leiden). IHCL heeft een eigen pas set aangeschaft welke bij Sebra Sports hangt. Hierdoor is het altijd mogelijk kleding te gaan passen en te bestellen.

Bestellen werkt als volgt:
Ga langs bij Sebra Sports (neem voor openingstijden even contact op
) en pas de kleding voor de juiste maatvoering.

  1. Vul het bestelformulier in met de juiste maten en onderteken het formulier
  2. Bij gereedheid ontvangen jullie een email om de kleding op te halen bij Sebra Sport.
  3. Kleding kan afgehaald en betaald worden bij Sebra Sports. Tevens onderteken je het formulier voor ontvangst.
  4. LET OP betalen van clubkleding kan ALLEEN CONTANT en gepast bij afhalen.
  • alt
  • alt
  • alt

Clubkleding is niet verplicht, maar als vereniging is het natuurlijk wel mooi voor de uitstraling.

Hoodie

Vanaf nu zijn er mooi zwart/oranje IHCL hoodies te krijgen. Voor op weg naar de training, voor tijdens de training, voor na de training of gewoon voor lekker op de bank!

Ze zijn er in alle maten. Kijk wat jouw juiste maat is (je mag de trui van andere leden vast wel passen) en geef dit per mail door aan secretaris@ihcl.nl. Als er genoeg truien zijn om te bestellen, wordt het doorgezet naar de leverancier. De truien zijn dan vrij snel klaar. Een IHCL hoodie kost EUR 25. Wil je je eigen naam er nog op, dan kost de hoodie EUR 27,50.