Shorttrackclinics herfst 2013

Gegeven door oud-Olympiรซrs Cees Juffermans en Liesbeth Mau-Asam

Let op: vol is vol!

Tijdig aanmelden: hier

Altijd al een keer op echte shorttrackijzer willen staan? Snoeihard en schuin een bocht door willen razen? Of willen leren hoe je precies moet vallen? Op maandag 28 en 30 september is het weer zo ver, na het overweldigende succes van vorig jaar organiseert Indoor Hardrij Club Leiden (IHCL) dit jaar 4 shorttrack clinics. Hierdoor hopen we aan de vraag van afgelopen seizoen te voldoen om iedereen kennis te laten maken met deze snel groeiende sport. Hier leer je de basisprincipes van het shorttracken en kunnen gevorderden hun skills uitbreiden.
De tijden:
Zaterdag 28-09-2013 tijd 11:30-12:30
Zaterdag 28-09-2013 tijd 12:45-13:45
Maandag 30-09-2013 tijd 19:00-20:00
Maandag 30-09-2013 tijd 20:15-21:15 (Maximaal 40 aanmeldingen per uur)
Kom op tijd, want zo heb je voldoende tijd om de mooiste schaatsen uit te zoeken en kunnen we op tijd beginnen! De clinics duren ongeveer een uur, waarin je kennis maakt met de uitdagende spanning die deze tak van schaatsen met zich meebrengt. De beginners starten eerst met een aantal basisoefeningen gecombineerd met uitdagende spelvormen. De al gevorderde shorttrackers kunnen hun energie kwijt in het verfijnen van de juiste technieken. Voor de jeugd is shorttrack een uitdagende sport vol actie. Het kleine rondje op de overzichtelijke baan is hen op het lijf geschreven. Naast conditie en schaatstechniek komt het bij shorttrack aan op tactiek, behendigheid en acceleratievermogen. Het is niet altijd de sterkste of snelste rijder die in een wedstrijd wint. Vaak komt de slimste of behendigste rijder als eerst over de finish. Voor goed materiaal zoals echte shorttrackschaatsen, helmen en professionele begeleiding wordt gezorgd!
De clinics worden gegeven door twee oud Olympische deelnemers op deze discipline, super cool toch!
Cees Juffermans: Olympische Winterspelen 2002: Salt Lake City Olympische Winterspelen 2006: Turijn
Liesbeth Mau- Asam: Olympische Winterspelen 2006: Turijn Olympische Winterspelen 2010: Vancouver
cees_juffermansliesbeth Mau-Asam

No Replies to "Shorttrackclinics herfst 2013"