IJSTIJD!-Winterspelen op de Coolste Baan van Nederland met 5 IHCLโ€™ers, zondag 2 februari, 2014

Zondag 2 februari deden 5 IHCL-kinderen mee aan de finalewedstrijd van deย IJSTIJD!-Winterspelen op de coolste baan van Nederland, in het Olympisch stadion in Amsterdam.

Savannah, Brit, Rein, Henk,en Kai waren de kinderen die voor IHCL mochten strijden, met 5 kinderen van IJVL en 10 ijshockeykinderen van de baan Leiden, tegen 20 andere steden.

Er was een bus geregeld die om 7.30 vertrok vanaf de ijshal Leiden naar Amsterdam. Daar werden de kinderen ontvangen en meegenomen naar het middenterrein, en werd alles klaar gemaakt voor de openingsceremonie. Iedereen ging op de schaats en alle 20 steden werden voorgesteld aan het publiek en mochten zo langs de hoofdtribune rijden. De ceremonie werd afgesloten met de slogan: Let the games begin.

Het eerste onderdeel was een 500 meter inline. Er werd gestart met 4 kinderen tegelijk. Savannah mocht uitkomen op dit onderdeel, en deed dat natuurlijk met een supersnelle tijd, en eindigde ruim als eerste over de streep.

Daarna was de estafette waarbij alle 5 deelnemers 200 meter moesten rijden en het stokje doorgeven aan je teamgenoot, team IHCL reed ver weg van de tegenstanders en kon de estafette winnend afsluiten.

De marathon was het volgende onderdeel, hier werd gestreden tegen 20 steden over 6 rondjes, bij de jongens mocht Kai ons vertegenwoordigen, en Kai wist hierin een 5e plaats te bemachtigen, tegen een zeer sterk deelnemersveld. Bij de meisjes kwam Brit in aanmerking en wist eveneens een mooie 4e plek te scoren.

Als laatste onderdeel was de ploegenachtervolging, het team met 4 personen Kai, Rein, Brit en Henk moesten 3 ronden rijden, er reden 4 teams tegelijk in de baan. Het was een spannende strijd. De IHCL’ers bleven mooi bij elkaar en werden op een haar na 2e in hun race.

Dit waren de schaatsonderdelen die de IHCL kinderen hebben gedaan op de Coolste baan van Nederland. Verder was er nog het ijshockeyteam van Leiden, die ook de meeste van hun wedstrijdjes gewonnen hebben.

Er werden prijzen uitgedeeld voor het meest sportieve team, en het team dat er het leukste uitzag, en een supportersprijs voor de meeste supporters, waarbij Leiden zeker een kanshebber was voor de winst, maar helaas: Gouda was er met iets meer.

IHCL en IJVL hebben de eerste prijs gewonnen op de schaatsonderdelen. Die mocht Mellanie, die ook was komen aanmoedigen, in ontvangst nemen. Alle winnende deelnemers krijgen ook een ticket voor de wereldbekerwedstrijden in Thialf in Maart.

Het was een super leuke dag met ontzettend veel plezier en helemaal TOP geregeld. IHCL mag trots zijn op deze prestatie en deze leuke dag, die door de kinderen niet snel vergeten zal worden.

Wim Qualm.

 

No Replies to "IJSTIJD!-Winterspelen op de Coolste Baan van Nederland met 5 IHCLโ€™ers, zondag 2 februari, 2014"