Medailles bij KNSB-cup finale!

Een extra lang verslag, want de finale van de KNSB-cup was deze week (22-02-2014). In Den-Haag. Er zijn na deze wedstrijd in totaal 6 KNSB-cups verreden waarover per categorie een klassement word opgemaakt. De laatste kans dus om nog een plekje te stijgen! We mogen aan de bak, want we reden een 1000 meter (3x, zoals altijd) maar ook een super finale van 1500 meter, waarna de relay nog op het programma stond.

De finale wordt niet zoals normaal gesproken verdeeld in een ochtenddivisie en midda divisie, maar iedereen begint gewoon ’s ochtends. Dit in verband met de prijsuitreiking.

Van IHCL staan er dit keer 7 aan de start;

Divisie D: Laura Otting

Divisie C: Maureen Onderwater, Viviรซnne de Jong en ik (Miranda Slootweg)

Divisie B: Esmeรฉ Messemaker en Emma van Zuijlen

Divisie A: Teun Schouten

Koen Slootweg mist in dit rijtje, dit omdat jong oranje en de opleidingsploeg niet meededen aan deze competitiewedstrijd. Vandaar ook maar 4 divisies.

Om 10.00uur begon het inrijden, dus we hoefden niet heel vroeg op de ijsbaan te zijn. Van IHCL stond iedereen dan ook fris en fruitig aan de start.

Divisie D:
Laura ging hard van start in haar heat en dat pakte goed uit: ze haalde de tweede plaats en dus kon ze in de halve finale gaan strijden om in de A- finale te komen. Helaas kreeg ze sterke tegenstanders, maar dat hield Laura niet tegen, ze ging gewoon weer vol van start. Dit keer werd het een derde plaats, B-finale. Zeker niet ontevreden verscheen ze aan de start in de B-finale, haar plan was om te proberen om een nieuw persoonlijk record te rijden. Ze ging dan ook weer vol gas weg en kon zo een stukje voorsprong pakken, jammer genoeg kwamen de andere rijders terug en kwam ze als derde over de streep. Mooi gestreden en ze was wel heel dicht in de buurt van haar persoonlijk record!

Divisie C:
Maureen begon in een heat van drie personen en dat is toch best lekker als de eerste twee doorgaan! En dan gaat de rit ook nog eens niet volgens de regels, waardoor er een penalty viel, gelukkig niet voor Maureen, dus zij kon zich gaan opmaken voor de halve finale om de A-finale.

Omdat er iemand was toegevoegd stond ze daar weer met vijf rijders aan de start, dusย  werd het weer wat moeilijker –ย  en dat bleek ook. Ze plaatste zich voor de B-finale, wat een bijna clubkampioenschap werd voor IHCL (aangezien we alledrie hierin belandden). Maureen was de sterkste van ons en kwam als derde over de streep.

Viviรซnne had ook een heat waarin wat geduwd en getrokken werd, waardoor er een penalty en toevoeging viel. Viviรซnne had daar geen last van en kwam netjes als tweede over de finish. Dus ook zij mocht vechten om de A-finale. Ze kwam bij Maureen in de rit van vijf personen en plaatste zich ook, zoals u hierboven al kon lezen, voor de B- finale. In deze finale kwam ze achter Maureen als vierde over de streep.

Ik begon mijn dag goed door mijn heat te winnen, maar in de halve finale ging mijn start niet helemaal goed (ik was gewoon te traag weg). Na een aantal ronden was ik eindelijk weer bij, en op dat moment besloten ze weer te versnellen waardoor ik ze weer moest laten gaan. Hierdoor kwam ik ook in de B-finale terecht en daarin werd ik vijfde.

Divisie B:
Esmeรฉ had een lastige eerste heat waar ze als vierde over de finish kwam. Hierdoor moest ze in de halve finale strijden om de C-finale. Dit lukte op een haar na niet en dus een D-finale. In de D-finale hadden de tegenstanders van Esmeรฉ er zin en gingen aardig hard van start. Daardoor duurden de 9 rondjes net even iets te lang. Wel goed aangevallen en zo eindigde ze als derde in deze rit.

Divisie A:
Teun had niets te verliezen en knalde er vol in. Dit resulteerde in een derde plek in zijn heat. Op naar de halve finale voor de C-finale. Jammer genoeg waren er niet genoeg rijders om ook een D-finale te maken. Dat betekende dat diegenen die niet door zijn voor de A- of B-finale twee keer dezelfde rit rijden, aangezien ze automatisch geplaatst zijn voor de C-finale. Teun verbeterde zich dan ook in de finale door daar twee plaatsen hoger te eindigen dan in zijn halve finale en alsof dat niet genoeg was reed hijย  ook een persoonlijk record!

Super finales
De super finale is een 1500 meter voor alle categorieรซn van de KNSB-cup (junioren en ouder), de superfinale rijd je met de tegenstanders uit je eigen categorie. Ook zijn er extra punten in de super finale te verdienen, extra kans om te stijgen in het klassement!

Alle rijders reden een super finale, verdeeld over A- B- super finales.

Meisjes junioren C
Laura reed in de B- superfinale, dit keer ging ze het anders aanpakken door tactisch te rijden nadat ze hard van start was gegaan. Helaas ging ze onderuit, ze eindigde nog als vierde. Ondanks haar val reed ze toch een persoonlijk record!

Maureen en Viviรซnne zaten samen in de A-superfinale, waarin ze sterk begonnen maar toch een paar tegenstanders voor moesten laten gaan op de streep. Maar ontevreden hoeven ze zeker niet te zijn: Maureen werd vierde en Viviรซnne kwam als zesde over de finish, en beiden reden een persoonlijk record!

Meisjes junioren B
Emma en Esmeรฉ reden beiden in de A- superfinale, deze categorie zitten de rijders dicht bij elkaar,ย  dat betekent dus strijd. Na dertien en een halve ronde kwam Emma als tweede over de finish en Esmeรฉ als derde.

Ook zij hebben zichzelf overtroffen en beiden een persoonlijk record gereden!

Heren junioren A
Teun reed tussen de senioren in de A- superfinale en moest dus aanpoten. Maar dat schrikt hem niet af. Door de fantastische coaching van Ald en Koen reed hij een zeer sterke race. Zo werd hij derde in de super finale en kwam juichend over de streep.

Dames senioren
Dat ben ik, wij waren maar met zijn drieรซn, een A- super finale dus. Dit was een grote gezelligheid, maar we hebben er ook wel een wedstrijd van gemaakt. Dit was voor mij mijn laatste wedstrijd ( ik moet stoppen in verband met mijn knie) en dat werd dan ook omgeroepen tijdens deze race. Zo kregen we een mooie wave vanuit de coachbox en een applaus! Bedank iedereen!

Het laatste maar toch altijd het leukste onderdeel van de wedstrijd: Waar hij bij de regio competitie niet altijd door kan gaan, is dit bij de KNSB-cup wel het geval. De relay wordt altijd gereden! Deze neem ik alleen nooit mee in het verslag, aangezien iedereen in een ander team rijd en dat is toch lastig vertellen.

Relay
Dit keer maakten we zelf de teams en hadden twee IHCL teams aan de start.

Als eerste mocht het team waarin Viviรซnne, Teun, een rijdster uit Groningen en ik zaten. Het ging al mis bij de eerste wissel, namelijk een val. Maar Teun heeft als een gek gereden en ongemerkt iedereen weer ingehaald en dus werden we tot onze eigen verbazing nog tweede.

Het andere IHCL team bestond uit; Esmeรฉ, Emma, Maureen en Laura.

Bij hun liep het allemaal iets minder lekker, de vermoeidheid slaat toch toe na zo een dagje met veel races. Ze hebben hard gereden en goed hun best gedaan. Er viel nog een penalty in deze rit, maar gelukkig niet voor IHCL. Ze behaalde de derde plek.

Prijsuitreiking
Ja ja, bij een finale hoort een prijsuitreiking. Zoals ik al eerder vertelde wordt er een klassement per categorie over de 6 KNSB-cup wedstrijden opgemaakt. En ook IHCL viel in de prijzen!

Esmeรฉ behaalde bij de junioren B de derde plaats!

Esmeรฉ op haar behaalde derde plaats

Teun behaalde bij de senioren (junioren A en senioren is รฉรฉn klassement) de tweede plaats!

Teun op zijn behaalde tweede plaats

En ik haalde bij de senioren ook de tweede plaats!

En ik op mijn behaalde tweede plaats

Excuses voor de niet helemaal scherpe foto’s!

Koen heeft ook nog een medaille behaald bij de junioren B, maar het is nog niet bekend welke. De speaker was niet te verstaan.

Ik wilde de anderen ook benoemen waar zij zijn geรซindigd in het klassement, maar dit is helaas niet mogelijk aangezien er geen volledig eindklassement bekend gemaakt is.

Dan zit de KNSB-cup er voor dit seizoen weer op, de IHCL rijders kunnen tevreden terug kijken op goede wedstrijden! Toine, Ald en Koen bedankt voor het coachen vandaag!

En Robbert-Kees bedankt voor het coachen bij de andere wedstrijden!

Dit betekend niet dat de wedstrijden voorbij zijn, de meest gezellige wedstrijden komen nu en ook daar zullen deze IHCL rijders ongetwijfeld aan de start verschijnen en hopelijk nog meer van IHCL (zoals de pupillen), en dan maken we er een gezellige boel van! (o.a. Open Nederlands Kampioenschap, Paastoernooi en de Closing games)

Eerst komen de shorttrackers van IHCL van pupil t/m masters in actie op het Zuid- Hollands Kampioenschap op 2 maart.

Daarna volgt nog het pupillentoernooi op onze thuisbaan, de Arie Ravensbergen op 8 maart! Kom gezellig een kijkje nemen en we wensen onze IHCL pupillen succes!

No Replies to "Medailles bij KNSB-cup finale!"