4x Goud, 4x Zilver en 6x Brons op Zuid-Hollands Kampioenschap 2014

Verslag van Miranda Slootweg

24 rijders aan de start voor IHCL in Den-Haag! De ‘oranje (zwart) sweep’ gaat verder. Vandaag is de kans om Zuid- Hollands Kampioen te worden, een medaille te pakken of misschien een persoonlijk record? Ik ga mijn best doen om iedereen te benoemen in dit verslag, excuses voor wanneer ik iemand vergeet. Laten we beginnen met de rijders:
Nicky Deltrap, Zoรซ Deltrap, Tess Hoogeveen, Jacob Ouweneel, Viviรซnne de Jong, Mellanie Tiller, Savannah Audier, Kai Aarts, Britt Qualm, Tijn Lijgraaff, Henk van Atten, Jord Nater, Laura Otting, Jasper van der Ende, Colin Duivenvoorde, Teun Schouten, Max Uiterdijk, Olin Verhoog, Maureen Onderwater, Emma van Zuijlen, Michael Kunne, Vero Nater, Johan Bakker en ik (Miranda Slootweg).
En natuurlijk niet te vergeten de coach; Jan, hem staat een hele taak te wachten om al deze rijders te coachen. Hij kreeg dan ook hulp van Michael Kunne, Koen Slootweg die wat meeschreeuwde en Anneke Slootweg die rondliep om iedereen op tijd in de heatbox te krijgen als dat nodig was.
Het beloofde een goede dag te worden, aangezien er allemaal vrolijke gezichten rondliepen. We hebben er zin in! Bij de pupillen 3 en 2 werd er gestreden over de 333 meter en 222 meter, bij de pupillen 1 over 500 meter en 333 meter, en bij de junioren/senioren/masters over 777 meter en 500 meter. Omdat er zoveel aanmeldingen waren werd er geen relay gereden.

Pupillen 3

We beginnen met onze jongste deelnemers, in deze categorie komen 4 IHCL-rijders aan de start.

Finale 333 meter
In de C-finale stond Nicky, hij ging bijna iedere bocht onderuit maar hij is een grote doorzetter en gaf niet op! Tot groot genot van de ouders op de tribune. Hij ging dan ook als vierde onder luid applaus over de finish.
Tess, Jacob en Zoรซ overheersten op deze afstand in de B-finale. Na een strijd over drie ronden werden ze in de genoemde volgorde 1, 2 en 3.

Finale 222 meter
Nicky kwam ook dit maal in actie in de C-finale en hij verbeterde zich door iets minder te vallen. En ook dit keer met applaus over de finish, waarna hij een mooie buiging gaf als dank.
In de B-finale reed Zoรซ sterk mee, en verdedigde haar tweede plek in de rit goed. Ze kwam zo als tweede over de finish.
In de A-finale stonden Tess en Jacob, al een hele prestatie. Ze streden goed en dat werd uitbetaald met een derde en vijfde plaats in de finale.

Prijsuitreiking
Doordat ze zo goed hun best hadden gedaan, werd Zoรซ vierde in het eindklassement en Nicky zevende.
Tess en Jacob mochten bij de prijsuitreiking, die aan het eind van de wedstrijd plaatsvond, hun medailles ophalen!


Jacob had zo hard geschaatst dat hij de derde plaats haalde! Hij mocht het podium op voor zijn bronzen plak, waar hij heel erg blij mee was.

Zuid- Hollands Kampioen! Tess mocht haar gouden medaille in ontvangst nemen met hele brede glimlach.

Pupillen 2
Ook in deze categorie rijden 4 IHCL rijders.

Finale 333 meter
Op deze afstand overheerste onze rijders goed in de A-finale. Ze zaten er namelijk alle vier in! Helaas bleef een HVHW rijder hen voor maar dat geeft niet ze kwamen over de finish in de volgorde van 2, 3, 4 en 5: Tijn, Kai, Colin en Henk.

Finale 222 meter
Colin had minder geluk dit keer, door een val kwam hij in de D-finale, maar kwam daar wel als eerste over de finish.
Tijn, Kai en Henk hadden zich wederom geplaatst voor de A-finale, waarin hard gereden werd en zo kwam Kai als tweede, Henk als derde en Tijn als vijfde over de streep.

Prijsuitreiking
Colin eindigde mede door zijn val in het overalklassement op een zevende plaats.

Kai mocht zijn zilveren medaille voor de tweede plek ophalen. Wie er op de derde plaats is geรซindigd is nog niet helemaal duidelijk. Op de foto staat Henk als derde met een Bronzen medaille, maar het kan nog zo zijn dat de medaille over gegeven moet worden naar Tijn (PS: volgens shorttrackonline.info gaat de prijs inderdaad naar Tijn).

Pupillen 1

5 rijders van IHCL die om de titel strijden in deze categorie.

Finale 500 meter
In de D-finale kwam in actie Max, hij reed lekker door en kwam als derde over de streep. Mellanie en Olin stonden samen in de B-finale waarin ze de eerste en derde plaats behaalden. Savannah en Britt stonden beide in de A-finale en maakten er een spannende rit van. Ze kwamen als eerste en vijfde over de finish.

Finale 333 meter
Max reed heel constant deze wedstrijd en behaalde nogmaals een mooie derde plaats in de D-finale. Dit maal stond Britt samen met Olin in de B-finale waarin Olin ook weer een derde plaats behaalde en Britt de eerste.
In de A-finale stonden Savannah en Mellanie. Savannah pakte de eerste plaats pakte en Mellanie de derde.

Prijsuitreiking
Max kwam door middel van zijn constante wedstrijd op een goede negende plaats. Ook Olin en Britt hadden goed hun best gedaan en behaalde de vijfde en vierde plaats.

Mellanie behaalde een goede derde plaats, bronzen plak voor haar! Zuid- Hollands Kampioen! Savannah mocht het podium opkomen voor haar gouden plak. Zij won al haar afstanden.

Junioren tot en met de senioren

Deze categorieรซn werden niet gescheiden in de wedstrijd wel reden de dames en heren apart.
En natuurlijk worden deze categorieรซn wel gescheiden bij de prijsuitreiking ieder rijd voor zijn of haar eigen klassement, junioren C, Junioren B en junioren A/senioren (deze twee categorieรซn was wel samen een overal klassement).
Deze groep was druk bezet door IHCL, maar liefst 9 rijders!

Dames junioren t/m senioren

5 rijdsters voor IHCL aan de start.

Finale 777 meter
Laura, Viviรซnne en ik stonden in de B-finale, waarin we goed presteerde en dus kwam Viviรซnne als eerste over de streep daarna op plek twee volgde ik met meteen daarachter op plek drie Laura. Maureen en Emma gingen de strijd aan in de A-finale, ze behaalde een keurige derde en vierde plaats.

Finale 500 meter
Weer drie IHCL’ers in de B-finale, dit maal Maureen, Laura en Viviรซnne. Ze kwamen als de nummers 1, 3 en 4 over de streep. In de A-finale stonden Emma en ik. Helaas ging Emma in de laatste bocht onderuit waardoor ze als vierde finishte en ik kwam als derde over de streep.

Prijsuitreiking
Deze wordt zoals eerder verteld gescheiden. Alle IHCL dames zijn goed bovenin geรซindigd.

Meisjes junioren C
Laura had goed gereden en behaalde een vierde plaats.


Op de zilveren plaats staat Maureen en een Bronzen plak voor Viviรซnne!

Dames junioren B

In deze categorie 1 IHCL rijdster


Namelijk Emma, en zij behaalde een mooie zilveren medaille.

Dames senioren

Ook hier 1 rijdster van IHCL.


En dat was ik, Zuid- Hollands Kampioen!

Heren junioren t/m senioren

De laatste categorie met 6 rijders uitkomend voor IHCL.

Finale 777 meter
Vero – voor hem zijn eerste shorttrackwedstrijd en dat is toch niet zo makkelijk als je denkt – en Jasper stonden met zijn tweeรซn in de C-finale en behaalden de eerste en tweede plaats.
De B-finale was voor Johan en Jord, voor Johan was dit ook zijn eerste shorttrackwedstrijd. Aantal extra meters in de bochten gemaakt, en hij kwam als derde over de finish. Jord viel helaas en behaalde de vierde plaats.
En in de A-finale stonden Teun en Michael, voor Michael was dit een eendaagse comeback na een aantal jaar, niet geheel onverdienstelijk dus. Teun werd eerste in de finale en Michael vierde.

Finale 500 meter
Wederom stonden Vero en Jasper in de C-finale en ook wisten ze de uitslag hetzelfde te houden door als eerste en tweede te eindigen.
Ook stonden Jord en Johan weer in de B-finale, dit maal was Jord de snelste van de twee en kwam als tweede over de finish en Johan als derde.
En Teun en Michael reden dan ook nog een keertje de A-finale, waarin Michael dit keer de eerste plek pakte en Teun de tweede.

Prijsuitreiking
Ook hier word zoals eerder verteld de categorieรซn gescheiden.

Heren junioren B

1 deelnemer van IHCL deed bij deze categorie mee.


Jord, hij kreeg een mooie zilveren plak omgehangen. Tweede plaats voor hem.

Heren junioren A/Senioren

Deze twee categorieรซn worden behouden als รฉรฉn klassement.
En er reden hier dan ook vijf IHCL’ers rond.
Jasper (master) kwam op de vijfde plaats en Vero (junior A) werd vierde.


IHCL sweep in deze categorie. Johan (senior) debuteerde met een bronzen medaille, Michael (senior) sloot zijn comeback af met een zilveren medaille en Teun (junior A) Zuid- Hollands Kampioen! Een gouden plak voor hem.

Volgens mij een succesvol kampioenschap voor IHCL! Iedereen heeft genoten en veel plezier gehad! Ook namens IHCL wil ik de helpende vrijwilligers van IHCL (aantal ouders) bedanken voor het helpen van de organisatie deze dag om de wedstrijd mogelijk te maken!
Er zijn ook een hoop persoonlijk records gesneuveld, daaruit blijkt maar weer hoe hard iedereen gestreden heeft.
Alle Zuid- Hollandse Kampioenen en medaille winnaars GEFELICITEERD!! Ook alle andere rijders, fantastisch gedaan!

No Replies to "4x Goud, 4x Zilver en 6x Brons op Zuid-Hollands Kampioenschap 2014"