Starclass 3, 5-7 Dec 2014, Hasselt

Donderdag rond een uur of 11 vertrokken we met een busje vol RTC leden naar Belgiรซ, om half 2 stonden we voor het hotel in Hasselt en kon ik samen met m’n kamergenootje (ook IHCL lid) Emma onze kamer in gaan delen. Na een hardlooprondje over de kerstmarkt en wat van de stad te hebben gezien te hebben, konden we nog even genieten van wat Grieks eten voordat we ons bed in gingen. Het was op tijd slapen, wantย vrijdag ochtendย ging het feest beginnen!
Vrijdag 12ย uur stond ik aan de start van de eerste 1500 meter, na een spannende rit met veel tactiek kon ik als eerste over de finish komen en plaatste me zo voor de A/B halve finale. In die halve finale plaatste ik me voor de B-finale waarin het inhalen van achterin naar voor erg soepel ging, tot de laatste halve ronde waarin de inhaalactie op de nummer 1 een twijfelgeval was. Helaas geen voordeel van de twijfel voor mij en ik liep hierdoor een penalty op.
Daarna was het tijd voor de afstand die mij wat meer lag, de 500 meter! Vrijdag alleen de heats voor de junioren, en ook hier was ik met m’n 2de plek door naar de hogere groep in de kwartfinales. Na wat rust aan de beentjes in de middag konden we lekker genieten van een groot bord pasta. ’s Avonds nog gezellig met een paar Engelsen en Friezen gekletst die bij ons in hetzelfde hotel bleken te zitten! Ook vandaag weer op tijd bed in want zaterdag moesten we nog eerder opstaan dan de vrijdag.
Half 10 startten de kwartfinales, deze rit reed ik van kop af aan uit en finishde zo als eerste, weer A/B halve finale! Wat een top dagen! In de halve finale was het heel spannend wie die tickets pakte voor de A-finale, doordat in de bocht voordat de bel zou luiden 2 tegenstanders in de knoop met elkaar raakten en vielen, kon ik zo mijn ticket vast stellen. In de A-finale reed iedereen strak achter elkaar, ik merkte dat er meer snelheid in zat dan dat er uit kwam maar toch reed ik een mooi pr van 48.0 en pakte de 4de plek!
Na deze prestatie had ik nog meer zin in de 1000 meter, in de heats kon ik met nog 6 ronden te gaan makkelijk naar kop schuiven en pakte de 2de plek. Door naar de 5de en laatste rit van vandaag, de kwartfinale. De benen waren wat vermoeid maar ook deze rit lukte het weer om als 2de over de finish te komen waardoor mijn 3de A/B halve finale een feit was! In het hotel aangekomen was het heerlijk om op het bed te ploffen en te genieten van de rust. Beentjes omhoog en weer wat kletsen met de andere mensen in het hotel!
De rust was belangrijk want ook Zondag mochten we weer hard aan de bak, alle rijders moesten die dag rijden, ook de senioren. De ‘jonkies’ mochten beginnen met de halve finale. Na een felle strijd mislukte mijn inhaalactie in de laatste ronde, en ik miste hierdoor net de A-finale. Wel had ik mijn B-finale in de pocket en ik wilde hier laten zien wat ik wel kon. Na een lange tijd wachten en genieten van de ritten van de ouderen was het weer de tijd voor ons om te shinen. Ik stond aan de start met 3 Duitsers en wist dat er niks meer te verliezen was. Van kop af aan was het alle restjes eruit rijden en dat resulteerde in een eerste plek!
Al met al dus een prachtig weekend! 4de op de 500 meter, 5de op de 1000 meter en 5de overall. Ook nog een mooi aangescherpt pr op de 500 naar 48.0! Dit wordt nog lang nagenieten.
(Geschreven doorย Esmรฉe Messemaker)

No Replies to "Starclass 3, 5-7 Dec 2014, Hasselt"