Van Sporten word je Slimmer – 26 september 2015

Van Sporten word je Slimmer
De Leidse topsporten dagen jou uitโ€ฆ

Alle Leidse topsporten presenteren zich op zaterdag 26 september op de Beestenmarkt. Zij laten zich niet alleen in volle glorie zien, maar dagen alle jongeren tot 15 jaar uit om zelf een sprintje te trekken, te basketballen, echte rugbytackles uit te voeren, een robbertje te roeien of bijvoorbeeld een korte veldrit te maken. Dit alles onder de titel Van Sporten word je Slimmer.

Het zijn een paar voorbeelden van de 12 sporten die op die zaterdagmiddag van 13 tot 16 uur actief laten zien hoe hun sport wordt beoefend en die altijd op zoek zijn naar nieuwe talenten.

Sporten is natuurlijk gezond voor je lijf, maar ook is aangetoond dat mensen die sporten, hun hersenen stimuleren en bijvoorbeeld gemakkelijker leren. Kortom, je wordt slimmer van sporten.

Sportadvies
Ook is het Sport Medisch Centrum Rijnland aanwezig, dat met sportfysiotherapeuten jou kan meten, wegen en verder onderzoeken en zo kan bepalen welke sport(en) het meest geschikt zijn voor jou, in welke sport jij misschien wel de top kunt halen.

De clubs die jij er kunt tegenkomen, zijn Leiden Atletiek, De Zijl Zwemsport en LZ1886 (zwemmen en waterpolo), Die Leythe, Njord en Asopos de Vliet (alle drie roeien), ZZ Leiden (basketball), DIOK (rugby), SWIFT (wielrennen en veldrijden), IHCL (Shorttrack), Gymsport Leiden (turnen), Lightning Leiden (American football), LSG (schaken). Verschillende clubs verschijnen met hun beste sporters. Misschien kom je dus nog wel bekende mensen tegen. De organisatie is in handen van Topsport Leiden.

Gegevens op een rij:
Evenement: Van Sporten word je Slimmer

Datum: zaterdag 26 september 2015

Tijd: van 13.00 tot 16.00 uur

Locatie: Beestenmarkt, Leiden
Organisatie: Topsport Leiden en alle Leidse topsportverenigingen

No Replies to "Van Sporten word je Slimmer - 26 september 2015"