Shorttracken is gaaf! Jari doet mee aan onze kennismakingsactie en vertelt

Onze kennismakingsactie is een paar weken geleden gestart en het is mooi om te zien datย  de kinderen erg enthousiast zijn. De actie houdt in dat zij vier keer kunnen shorttracken op goed materiaal. Een mooie kans om te ervaren wat een leuke sport shorttrack is! De kennismakingsactie wordt mede mogelijk gemaakt door het Wensenfonds van de Rabobank en onze eigen sponsor Sebra Sports. Jari doet mee aan de kennismakingsactie en vertelt ons hierover.

Mijn naam is Jari de Vries. Ik schaats al een paar jaar op de langebaan. Voor mijn schaatssport speelde ik tennis op behoorlijk niveau. Doordat ik een spierprobleem heb moest ik daarmee stoppen. Toen ben ik twee keer per week gaan schaatsen. Maar door mijn spieren ging het bochten rijden nog niet zo goed. Dat was voor mij een reden om shorttrack erbij te willen doen. Op 12 februari had ik mijn 1e proefles bij Jeroen Straathof. Het was erg leuk. De trainers waren leuk en vertelde duidelijk hoe een oefening moest. Je schaatst in 2 groepen, dat is wel handig. De ene groep schaatst de rondjes en de andere op het middenstuk krijgt uitleg, en dan weer wissel. Gaat allemaal best snel. Telkens weer een nieuwe oefening. Ik vond het in het begin best beetje eng maar de trainers en de andere schaatsers waren leuk en al snel kreeg ik meer vertrouwen. Heb deze eerste les al veel geleerd! Gelukkig maar een weekje wachten op de volgende les en ik weet het nu al….volgend winterseizoen ga ik naast 2 x de lange baan ook 1 x per week shorttrack doen.

Doe jij ook mee?

Wil jij ook ervaren hoe gaaf shorttrack is? Of wil je je bochtentechniek verbeteren? Neem dan contact met ons op via shorttrack@ihcl.nl. ย Dan kunnen we kijken wat de mogelijheden zijn.

No Replies to "Shorttracken is gaaf! Jari doet mee aan onze kennismakingsactie en vertelt"