IHCL op Europa Cup Final 2017

Afgelopen weekend (24-26 maart) werd in Hasselt de Europa Cup Final gereden. Je kan je hiervoor plaatsen via de Star Class wedstrijden, de top 8 van iedere categorie wordt uitgenodigd. Ook Oost-Europa heeft deze competitie genaamd Danubai-Cup waarin de top 8 zich kwalificeert. Op deze manier kom je op 16 deelnemers per categorie uit heel Europa!

En omdat dit een ISU-wedstrijd is worden alle deelnemers in de nationale pakken gestoken. Dus ook onze toppers verschenen in Nederlandpak aan de start! Hoe gaaf?!

Op de Europa Cup Final 2017 verschenen twee junioren A IHCLโ€™ers aan de start; Emma van Zuijlen (RTC-Midden) en Maureen Onderwater (RTC-Dordrecht). Tijdens dit toernooi worden er drie individuele afstanden gereden, 1500m, 500m en 1000m en een relay.

1500m

Door het kleine aantal deelnemers valt de halve finale op de 1500m weg. Dat betekent dat je meteen in de heats aan de bak moet, om je te plaatsen voor de A-finale.

Emma lukt het om haar heat te winnen, bij Maureen ging het iets minder makkelijk en gaat van start in de B-finale. In die finale haalt ze een goede derde plek en daarmee komt ze in de top 10 te staan, 9de.

Emma verschijnt aan de start in de A-finale waarin iedereen aan elkaar gewaagd is, met een val voor Avalon Aardoom (RTC-Noord) worden de kansen groter. Deze kans wordt goed benut en grijpt ze naar het zilver.

500m

In de heats plaatsen beide dames zich voor de halve finale groep A. Een goed begin! Emma plaatste zich voor de A-finale. Maureen lukte het helaas niet, maar rijdt wel een persoonlijk record van 48.698! Maureen verstevigt haar top 10 klassering door 6de te worden op de 500m en Emma zien we terug op het podium met een bronzen medaille!

1000m

Ook hier doen de IHCLโ€™ers goede zaken. De heats verlopen voorspoedig en zo plaatsen ze zich allebei voor de halve finale groep A. Ze komen beide in dezelfde rit terecht. Emma plaatst zich voor de A-finale en Maureen lukt het net niet en plaatst zich voor de B-finale.

Maureen schaatst naar een 7de plek en Emma lukt het dit keer helaas niet om een medaille te halen, door een val.

Relay

Emma mocht samen met Georgie Dalrymple, Marijn Wiersma en Avalon Aardoom uitkomen op de relay. Ze behaalde de A-finale, maar daarin ging het mis doordat ze een penalty opliepen.

Eindklassement

Na een lang weekend strijden kan het klassement opgemaakt worden. Beiden hebben het hele weekend constant gereden en dat levert Maureen een prachtige 8ste plek op!

Emma maakte het met haar val nog even spannend, maar ze heeft een fantastische 3de plek behaald! Gefeliciteerd met jullie topprestaties!

 

Maureen Emma eindklassement

No Replies to "IHCL op Europa Cup Final 2017"