Mooi resultaat voor Emma met shorttrackers RTC Midden tijdens Europese topwedstrijd

De shorttrackers van het RTC Midden uit Utrecht hebben afgelopen weekend hun eerste successen behaald. Tijden de Italiaanse topwedstrijd Alta Valtellina Trophy in Bormio behaalden ze 4 medailles op de individuele afstanden en 2 eerste plaatsen met de relayteams. 

Coach Wilma Boomstra toont zich tevreden. “Deze internationale competitie van het seizoen is een mooie indicator om te zien of de schaatsers zijn verbeterd in de areas waar ze in de voorbereiding van het nieuwe seizoen aan hebben gewerkt. Ik ben tevreden met de progressie die ze in deze areas hebben gemaakt.”

De Alta Valtellina Trophy is de eerste internationale wedstrijd van de Senioren (19+), Junioren A (17 tm 18) en Junioren B (15 tm 16) van het RTC Midden.  Een mooi meetmoment voor de schaatsers en coach Wilma Boomstra na de zomertrainingsperiode op de thuisbaan, de Vechtsebanen in Utrecht. Tijdens de competitie waren er veel spannende races, met ups en downs en hier en daar een penalty. In totaal deden er 174 deelnemers van 35 clubs uit 12 landen mee aan dit driedaagse toernooi (20 tot 22 oktober).

Overall classificaties RTC Midden

1e plaats voor Marijn Wiersma (STA) en Hugo Bosma (STB) – B Junioren
2e plaats voor Friso Emons (STB) – A Junioren
3e plaats voor Bram Steenaart (SVU) – A Junioren

1e plaats voor mixed relayteam Ladies Senioren waar Emma van Zuijlen (IHCL)  deel van uitmaakte
1e plaats voor mixed relayteam bij de Senioren bestaande uit: Bram Steenaart, Friso Emons, Hugo Bosma en Kay Huisman (HVHW)

De volgende race voor de Senioren en A/B Junioren is de StarClass serie in Davos (Zwitersland) van 10 tot 12 november.

De uitslagen van alle races zijn te vinden op:

http://www.shorttrackonline.info/compresult.php?comp=2210

image003 image002 image001

No Replies to "Mooi resultaat voor Emma met shorttrackers RTC Midden tijdens Europese topwedstrijd"