Jonge shorttrackers uit heel Nederland strijden in Leiden om Arie Ravensbergen Bokaal

Blijft de wisselbeker opnieuw in de stad?

Zaterdag 23 maart 2018 verschijnen weer vele jonge shorttrackers uit heel Nederland aan de start tijdens de Arie Ravensbergen Bokaal. De spectaculaire sport is in Nederland mateloos populair en blijft groeien. De wedstrijd geldt als traditionele afsluiting van het Leidse shorttrack-seizoen voor jeugd tot 14 jaar.

Indoor Hardrij Club Leiden (IHCL) organiseert het toernooi dit jaar alweer voor de 29e keer. De afgelopen jaren groeide de wedstrijd uit tot één van de grootste pupillenwedstrijden van Nederland. Tijdens het toernooi zijn zowel individueel prijzen te winnen als teamprijzen in de categorie relay (aflossingsrace).

Ook is er de felbegeerde Arie Ravensbergen Bokaal. Een wisselbokaal die aan het einde van de dag naar de club gaat met in totaal de meest behaalde punten. De bokaal werd vorig jaar voor het derde jaar op rij gewonnen door de Leidse shorttrack club IHCL. Is de Leidse jeugd op 23 maart opnieuw in staat om de beker in de stad te houden?  

Arie Ravensbergen Bokaal

De Arie Ravensbergen Bokaal is een eerbetoon aan de grondlegger van IHCL, Arie Ravensbergen. Bekende toppers van nu, zoals Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Sjinkie Knegt en Lara van Ruijven hebben als kind deelgenomen aan dit landelijke pupillentoernooi.

Naast de pupillenritten wordt voor de allerjongsten tijdens de Arie Ravensbergen Bokaal altijd een eigenschaatsklas’-competitie georganiseerd. Daarmee kunnen de kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met de shorttrack wedstrijden.

Over IHCL

IHCL is dé Shorttrack & Inline vereniging uit de Leidse regio en met trots de snelstgroeiende van Nederland. De club bestaat dit jaar alweer 40 jaar. Ieder jaar zetten gemotiveerde vrijwilligers zich actief in om de club en de shorttrack-sport in Leiden en omgeving verder te ontwikkelen. De goede prestaties van de Nederlandse toppers en de aandacht die de sport daarmee krijgt, dragen bij aan een stijgend aantal leden.

De eerste ritten starten zaterdag 23 maart om 10:30 uur. Om 18.00 uur zal wethouder Paul Dirkse de prijsuitreiking verzorgen.
Adres: Vondellaan 41 in Leiden.

Suppliers

Jumbo
IT4Kids
SuperSound

 

 

 

No Replies to "Jonge shorttrackers uit heel Nederland strijden in Leiden om Arie Ravensbergen Bokaal"