Herfsttoernooi Groningen 20-10-2013

(Geschreven door Robbert-Kees)

Ja, het is weer zo ver: de eerste koude dagen zijn al weer voorbij en IHCL begint warm te draaien. Nadat velen een goede basis opgebouwd hebben in de zomer en sommigen zelfs al wedstrijden gereden hebben, gaan er zeven van ons in het hoge Noorden aan de bak om de vertaling te maken van de zomertrainingen naar het ijs.

Dat deze vertaling vaak lastig is blijkt wel we de ritten analyseren met Maureen en Savannah. Vooral het niet hangen (in de bochten) bij het skeeleren voor grip, waar je bij het shorttracken juist wel moet hangen voor grip, blijkt nog lastig, maar het gaat wel elke rit beter en Savannah weet zelfs met haar weinige trainen van de laatste maanden een hele mooie derde plaats in de wacht te slepen!! Bij de heren pupillen weet Matthijs op de 1000m iedereen te verrassen door als een speer te starten in zijn finale. Hij start zo hard dat hij zijn tegenstanders niet meer terug ziet en het snot voor hun ogen schaatst. Dat hij zijn weg telkens beter gaat vinden op de Shorttrackbaan blijkt ook als hij later even twee seconden van zijn 500m pr af haalt, dat hij twee weken geleden in Turnhout schaatste. Nu deze lijn doorzetten en we zitten in twintig weken onder het wereldrecord.

Alle rijders hebben erg goed gereden, en we verwachten nog veel van de komende tijd. Elke rit zie je vooruitgang. Sommigen met een penalty of een val. Sommigen zijn weer te lief maar al met al draaien we lekker mee, en hopen we natuurlijk dat Laura toch mee mag naar Oberstdorf van haar vader (zodat ze kan laten zien dat ze weer geleerd heeft van een rit naar het hoge Noorden) en dat ze de volgende keer haar inhaalacties beter op gaat zetten.

Met twee bronzen medailles en super rijd(st)er(s) staat hier een tevreden coach die een leuke dag heeft gehad.

Rijdsters en rijder bedankt!!

Samenvatting van de resultaten van IHCL:

  • Savannah (meisjes D), derde overall, derde op de 1000 meter
  • Matthijs (jongens D), achtste overall, PR’s op drie afstanden
  • Vivienne, Maureen en Laura (meisjes C), resp 5e, 9e en 10e, Vivienne reed een PR op de 777.
  • Esmée en Emma, derde en vijfde bij de meisjes B
  • Op de relay werden Savannah, Maureen, Esmée en Emma derde in hun groep, en beste meisjesteam.

 

 

 

 

No Replies to "Herfsttoernooi Groningen 20-10-2013"