Landelijke competitie van start

Een verslag van de KNSB-cup van rijder Miranda Slootweg.

Ook de landelijke competitie is begonnen op 10 november, de eerste wedstrijd was lekker dichtbij namelijk in Zoetermeer. Er gingen 9 rijders van IHCL van start. In de ochtendgroep zaten in divisie E: Emma, Maureen, Laura en Viviënne. In divisie D: Esmée en Miranda (ik). In de middaggroep verschenen nog twee rijders van IHCL aan de start in divisie B: Teun en in divisie A: Koen.

En natuurlijk niet te vergeten de topcoaches die aanwezig waren vandaag: Toine en Robbert- Kees.

Deze divisies worden op basis van tijd ingedeeld zodat je altijd tegenstand hebt, A is de hoogste divisie.

De eerste competitie beginnen we met de 1000 meter.

Ochtendgroep

We konden nog een beetje uitslapen vandaag want divisie E hoefde pas om half 10 in te rijden. Onder het inrijden werd al gemerkt dat het ijs slecht was. Jammer. Maar niet klagen gewoon rijden.

De hoogste klassering in Divisie E was voor Viviënne op de zesde plaats. Door in de heats tweede te worden in haar rit, plaatste ze zich in de volgende ronde voor de B-finale waarin zij een mooie tweede plaats behaalde.

Op de zevende plek volgt van IHCL Maureen, zij won zelfs haar rit in de heats en werd achter Viviënne in dezelfde rit vierde en plaatste zich daardoor ook voor de B-finale en kwam zo op de zevende plaats.

De tiende plaats is voor Emma, met een persoonlijk record van 1.45.192, dat ze meteen in de heats reed. Helaas had ze een zware rit met nog snellere tegenstanders en plaatste zij zich in de volgende ronde voor de C- finale, waarin ze netjes tweede werd.

Nog een IHCL-rijdster, Laura, eindigde op de vijftiende plaats. In de heats kwam ze op de vijfde plaats waardoor ze zich in de volgende ronde tegen Emma plaatste voor de D- finale. In de D- finale kwam ze als vierde over de streep. In de finale na 3x een 1000 meter reed ze gewoon nog even een persoonlijk record van 1.49.298.

Dan de divisie E.

Esmée: met een derde plaats in de heats wist zij zich in de volgende ronde te plaatsen met winst in de halve finale voor de C- finale, wat een spannende finale was met twee penalty’s, maar Esmée reed gewoon lekker door, won de finale en eindigde op de tiende plaats.

Miranda: ik werd in mijn eerste race onderuit gereden waarna mijn knie het begaf en ik deze en de volgende races allemaal verloren heb en zo op de laatste plaats geëindigd ben namelijk de zeventiende plaats. Volgende keer beter.

Middaggroep

Aangezien het ijs bij ons al behoorlijk slecht was, reden zij op nog slechter ijs. In de ochtend waren er al wat gaten gemaakt door valpartijen en in de middag kwamen er nog een paar bij en nog heel wat valpartijen.

Divisie B.

Teun is derde geworden in zijn heat waardoor hij zich in de volgende ronde door middel van een vijfde plaats plaatste voor de D- finale. Helaas gaf hij in de finale een paar duwtjes weg waardoor de scheidsrechter hem cadeau deed met een penalty, en hij zo op de zeventiende plaats eindigde.

Last but not least: Koen in de A- divisie, hij mocht meteen beginnen in een zware rit waarin hij derde werd en zich in de halve finale kon plaatsen voor de B- finale. In de B- finale moest hij één rijder voor zich laten en werd dus tweede, dat betekende een zesde plaats.

Het was weer een gezellige dag op de ijsbaan met goede prestaties van de rijders. Weer nieuwe verbeter punten gezien dus op naar de volgende KNSB- cupwedstrijd 1 december in Enschede.

Coaches bedankt voor het coachen!

No Replies to "Landelijke competitie van start"