1e landelijke competitie Zoetermeer

Een verslag van coach Toine.

Eindelijk is de landelijke competitie van start gegaan. Voor IHCL kwamen uit:
Ochtend groep: Laura Otting, Maureen Onderwater, Viviënne de Jong, Emma van Zuijlen, Esmee Messemaker, Miranda Slootweg,
Middag groep: Teun Schouten en Koen Slootweg
De ochtend (D) groep verliep soepel behalve bij Miranda Slootweg. In haar eerste rit werd ze direct in de eerste ronde geschept door een andere rijder wat resulteerde in een blauwe knie. Miranda heeft wel netjes alles races uitgereden, maar zonder goede klassering. Esmee wist zich op te stellen als een echte vechter. Ze wist middels een andere strategie vanaf de koppositie alle andere rijders te blokken tot aan de streep! Klasse
Binnen de (E) groep zaten 4 sterke IHCL-dames. Maureen, Viviënne, Emma en Laura. Emma trof een zware loting, maar reed daardoor wel een dikke 2 seconden van haar 1000 meter tijd af. Hierdoor zit ze safe met haar star class limiet. Maureen en Viviënne wisten elkaar alleen in de eerste rit niet te treffen de rest van de dag reden de letterlijk achter elkaar. Zelfs in de uitslag volgden de dames elkaar op. Helaas want in beide ritten misten ze net de aansluiting met de nummer 1 in de rit. Wie weet laat Maureen volgende keer Viviënne niet meer profiteren van haar kopwerk! Laura wist in haar ritten goede lijnen te rijden en toch wat concurrenten achter zich te houden. Tevens ook een kleine PR op de klokken! Chapeau!
Bij de middag (B) reed Teun, een naar eigen zeggen niet al te beste race. Aangezien dit de eerste keer was dat rijder en coach de wedstrijden doornamen zijn er direct een aantal aandachtspunten voor in de trainingen. Wetende dat het er bij Teun wel in zit, maar in Zoetermeer niet uit kwam. Kort om, werk aan de winkel qua materiaal en kleine technische aanpassingen zodat er in Enschede rekening gehouden kan worden met hem.
Afsluitend met de A divisie waarin Koen Slootweg, zonder eigenlijk enige moeite en met wat geluk 6e wist te worden. Koen vond dat er zelfs nog een plekje hoger in had gezeten. Uiteraard kijkt Koen uit naar de 1500 meter, maar eerst zal hij nog eens uit de startblokken moeten komen op de 500 meter in Enschede.
Alle rijders maken flinke progressie. Door middel van meer wedstrijden, kunnen rijders en coach aan meer tactische zaken werken.

Op naar Enschede!

No Replies to "1e landelijke competitie Zoetermeer"