KNSB Cup Enschede 01-12-2013

Tweede landelijke competitie Enschede

(verslag van Miranda Slootweg)

Vandaag (01-12-2013) zijn we dwars door Nederland gereden naar Enschede. Langs het FC Twente stadion waar de ijsbaan bijna naast ligt. Een lekkere koude ijsbaan, maar het belooft weer een gezellige dag te worden! En we konden onze nieuwe clubkleding aan! Onwijs leuk om iedereen in dezelfde jas en jackjes te zien lopen, ook viel de coach goed op in de coach box. Volgende keer zijn ook de pakken aanwezig als het goed is.

Aan de start stonden vandaag voor IHCL; in de divisie D, Laura, Viviënne, Emma en Maureen. Divisie C, Esmée en ik (Miranda). Divisie B, Teun en in Divisie A, Koen. Onze top coach was Robbert- Kees.

De afstand die verreden werd was de 1500 meter.

Divisie D

Bij deze divisie werd er in de heats en de halve finales een 777 meter verreden, in de finales de 1500 meter.

Laura: lastige eerste heat waarin ze als derde eindigde, zo kon ze zich in de volgende ronde plaatsen voor de C- finale. Wel met een persoonlijk record van 1.23.943 min. In de finale was er een hoop onduidelijkheid met de ritten vanuit de organisatie. Helaas startte zij in de verkeerde rit die ze goed reed, maar werd opgeschreven als did not start.

Viviënne: ze begon haar wedstrijd goed met een persoonlijk record in de heats. Ze reed 1.22.334 min. Hiermee kon ze zich in de halve finales plaatsen voor de B-finale. In de B-finale reed ze wederom een persoonlijk record op de 1500 meter van 3.00.740 min. En kwam hiermee als eerste over de streep.

Emma: ook Emma begon goed aan haar dag, reed ook meteen in de heats een persoonlijk record van 1.22.857 en werd tweede, zo plaatste ze zich in de volgende ronde met een eerste plaats in haar race voor de A-finale. In de A-finale behaalde ze een derde plaats.

Maureen: 1.22.102 min. voor Maureen een persoonlijk record meteen in de heats, dus zij begon ook lekker aan haar wedstrijd! Ze werd eerste, plaatse zich zo in de halve finale voor de A-finale en behaalde daarin een mooie tweede plek. Ook op de 1500 meter reed ze een persoonlijk record van 2.46.004 min.

Divisie C

Vanaf deze divisie wordt er in de heats, halve finale en in de finale een 1500 meter gereden. We hebben er zin in!

Esmée: werd vijfde in de heats, waardoor ze zich met een tweede plaats in de halve finale plaatste voor de C-finale. In deze finale behaalde zij een penalty, doordat er een inhaal actie niet helemaal volgens het boekje ging.

Miranda: werd zesde in de heats, waardoor ik me in de halve finale met een derde plaats (achter Esmée) ook kon plaatsen voor de C-finale wel dankzij een penalty en een valpartij maar dat is shorttrack. In de C-finale behaalde ik de vijfde plaats.

Dan gaan we beginnen aan het middagprogramma met twee IHCL-rijders.

Divisie B

Teun: in de heats ging hij vol weg vanaf de start en kon dit goed volhouden tot aan de streep daardoor werd hij tweede, daarmee kon hij zich in de halve finale met een vijfde plaats plaatsen voor de B-finale waarin hij eerste werd.

Divisie A

Koen: werd in de heats tweede achter Niels Kerstholt. Hij wist zich in de halve finale te plaatsen voor de B-finale waarin hij een goede tweede plaats behaalde. Maar aan deze tweede plaats had hij niks aangezien de scheidsrechter hem een penalty gaf voor een foute inhaal actie. Helaas.

Je kunt wel zeggen dat er een goede wedstrijd gereden is. Aardig wat persoonlijke records! Helaas ook penalty’s maar daar kan je weer van leren en dat is shorttrack. Een penalty is een soort diskwalificatie (meer weten? Vragen mogen altijd gevraagd worden aan ons!)

Robbert- Kees bedankt voor het coachen! Volgende KNSB-cup wedstrijd is op 15-12-2013 in Heerenveen en dan mogen we volgens mij een 500 meter rijden.

 

No Replies to "KNSB Cup Enschede 01-12-2013"