PR-regen in Alkmaar!

Regiowedstrijd 3, Alkmaar, 15 december 2013

(Verslag van coach Liesbeth)

De 3e regio wedstrijd begon vroeg, om 8 uur stonden we al op de ijsbaan de Meent in Alkmaar maar dat mocht de pret zeker niet drukken. We begonnen goed want we hadden onze nieuwe clubkleding!

De dag begon wat rommelig, want gaan we nu wel relay rijden of toch geen niet?  Rijden we 777 meter of toch een 500 meter? We zijn maar gewoon van start gegaan en hebben alles over ons heen laten komen.

Savannah wist in de A divisie gelijk haar eerste rit te winnen in een snelle tijd van 54.17. ook haar halve finale wist zij te winnen. In de finale moest Savannah genoegen nemen met een 2e plek achter Marijn Wiersma. Omdat er geen relay gereden werd besloot de wedstrijdleiding om dan maar een super finale te rijden over 1000 meter. Hier reed Savannah een tactisch goede race en kwam zij als 3e over de finish.

Stan moest er even inkomen op de 500 meter  maar ging elke rit beter rijden! Vooral de 2e rit reed Stan een super rit! Helaas net geen PR gereden maar hier wel dicht in de buurt gekomen. Met een 3e, 1e en 4e plek kan Stan weer terugkijken op een goede wedstrijd!

Mathijs gaat elke wedstrijd en training weer beter rijden! Erg mooi om te zien hoe hard hij vooruit gaat. Ook reed hij in Alkmaar snelle tijd van 55.85 sec.

Britt had helaas wat pech, ze reed een goede eerste 500 meter, maar kreeg een PEN wegens offtrack. Wij hadden niks gezien, Britt heeft niks gemerkt en ook haar ouders hebben niks gezien… Helaas is het dan de beslissing van de scheidsrechter. Toch herstelde Britt zich goed en reed ze in de halve finale en finale erg sterk en eindigde ze beide ritten als 3e in een persoonlijke toptijd van 57.32.

Olin reed alle ritten goed, met twee keer een 5e en één keer een 2e plek. Ook deelde Olin mee in de Almaarse PR-Regen: zij reed een PR van 57.90.

Mellanie, dit keer ingedeeld in de B divisie nadat ze in Dordrecht niet had gereden, begon goed aan haar eerste 500 meter en plaatste zich gelijk voor de halve finale. In de halve finale wist zij zich met een 2e plaats achter Ingmar van de Griek te plaatsen voor de finale. In de finale wist zij Ingmar net aan niet te verslaan, en met een 2e plek kan Mellanie weer terugkijken op een goede wedstrijd, met ook nog een PR van 57.68 (komt vast door je scherpe schaatsen;-)).

Kai gaat ook elke wedstrijd beter rijden! Met twee maal een 1e plek en in de finale een 3e plek achter Mellanie mag Kai trots op zichzelf zijn! Goed om te zien dat Kai elke rit zijn vechtersmentaliteit laat zien.

500 Meter is echt de afstand van Tijn, onze rassprinter. Elke rit wist hij weer als eerste in de bocht te zijn! Goed om te zien! Tijn heeft een  1e , 3e en in de finale een 5e plek weten te behalen en reed hierin een PR van 1.00.45 sec. Daardoor haalde hij de superfinale (777) – hij mopperde wel even toen hij zijn pak weer helemaal moest aantrekken, maar reed ook op die afstand een dik PR.

Fien heeft ook weer een goede wedstrijd gereden waar ze veel heeft geleerd, en ondanks dat zij vond dat ze zelf niet zo goed had gereden heeft ze wel een PR gereden! Hier mag ze zeker trots op zijn!

Henk reed ook een goede wedstrijd! Hij heeft zondag een 3e, 4e en 3e plek weten te behalen en ook hij deed mee met de PR Regen in Alkmaar, en reed een 1.00.81 sec.

Max reed in de D divisie ook weer een goede wedstrijd en ook hij heeft weer een snelste seizoenstijd neergezet op de 500 meter met 1.07.65. Met een 4e, 2e en 3e plek kan Max gewoon heel tevreden terugkijken op deze wedstrijd.

In de C divisie stond Colin aan de start. Colin is een echte shorttracker en snapt het spelletje goed! De c divisie reed een keer 333 meter en 2 500 meters. Met een 5e, 1e en 2e plek heeft Colin goed weer goed meegestreden om de winst. Ook Colin heeft een nieuwe snelste seizoentijd gereden op de 500 meter van 1.02.30.

Jacob heeft weer een goede wedstrijd gereden en heeft een 3e, 4e en 5e plek behaald en daarnaast ook nog een persoonlijk record op de 333 meter van 48.19. Jacob gaat elke wedstrijd weer vooruit, wat goed om te zien!

Tess begon erg goed aan haar eerste en tweede  rit en eindigde twee keer op de 2e plek. Helaas kwam zij zowel in de finale als in de super finale ten val. Dubbel pech dus voor Tess. Volgende keer gaat het gewoon weer beter.

Overall heeft iedereen erg goed gereden! In de trainingen gaan wij aan de slag met weer een aantal verbeterpunten. Op naar de finale in Utrecht met hopelijk wèl een relay!

 

No Replies to "PR-regen in Alkmaar!"