Landelijke competitie 3, Heerenveen, 15 december 2013

(verslag van Miranda)

We mochten weer lekker een eindje rijden, dus de wekker ging weer vroeg af! Maar dat vonden wij van de ochtenddivisie helemaal niet erg, want er werd niet alleen een regiowedstrijd in Alkmaar verreden, maar voor ons stond de KNSB- cup 3 op het programma vandaag. En wel een 500 meter.

De IHCL-deelnemers:

Divisie F: Viviënne en Laura, divisie E: Maureen, Emma en ik, Divisie C: Esmée en in divisie B: Koen. Teun was helaas afwezig, maar hij mocht deelnemen aan het Zuid- Hollands kampioenschap langebaan! Dan hebben we nog onze supercoach Robbert- Kees.

En tadada de nieuwe IHCL kleding werd gebracht op de ijsbaan! Helemaal fantastisch, heel veel complimentjes gehad van andere rijders en coaches. We vallen lekker op op de ijsbaan en dat is goed!

We beginnen met de vroege vogels van de ochtenddivisie:

Divisie F:

Viviënne: zij mag zeker niet ontevreden zijn over haar wedstrijd. In haar heat werd ze eerste, en in de halve finale kwam ze als tweede over de streep en plaatste ze zich voor de A-finale. In de A-finale reed ze weer sterk en werd ze tweede!

Laura: ook Laura heeft goed haar best gedaan, door in de heat de tweede plaats te behalen nadat ze niet kon inhalen en een beetje tegengehouden werd door haar tegenstander. Met in de halve finale een derde plaats kwam ze in de B-finale. Die B-finale won ze. En met dit resultaat op net nieuwe ijzers is dat helemaal top gedaan.

 Divisie E:

Maureen: voelde zich niet helemaal lekker, maar als een echte IHCL-bikkel ging ze gewoon van start. Ze kwam door haar derde plaats in de heats en door een goede tweede plaats in de halve finales in de C-finale terecht. In deze C-finale behaalde ze een vierde plaats. Na deze wedstrijd is ze zelfs nog even doorgegaan om het Zuid- Hollands kampioenschap langebaan te rijden.

Emma: had een lastige eerste heat waardoor ze een vierde plaats behaalde. Maar ze haalde wel een derde plaats in de halve finales en kwam zo in de D-finale. Na een goed gereden D-finale kwam ze als derde over de streep.

Miranda (ik): een derde plaats in de heats en een vierde plaats in de halve finales brachten mij ook in de D-finale waarin ik het moest opnemen tegen Emma, zeker geen makkie, in deze finale werd ik tweede.

Bij ons was het zeker dat we een relay gingen rijden (die wordt altijd verreden, leukste onderdeel). Dit keer was het een clubrelay, in plaats van dat de jury iedereen indeelt in een team. Wij hadden het IHCL team, bestaande uit Viviënne, Laura, Emma en ik. Jammer genoeg ging het niet helemaal volgens plan. We hadden een valpartij en wat foute wissels, maar dat maakt niet uit want volgende keer pakken we iedereen weer terug!

Dan gaan we nu naar de middaggroep, die wel lekker uit mocht slapen.

Divisie C:

Esmée: had het lastig vandaag, maar ze heeft zeker goed haar best gedaan en lekker hard gereden! Met een vijfde plaats in de heats en een vierde plaats in de halve finales, plaatste zij zich voor de D-finale, waarin ze een derde plaats behaalde.

Divisie B:

Koen: werd in zijn heat eerste en ook in de halve finale behaalde hij een eerste plaats. Zo kwam hij in de A-finale terecht. Helaas ging hij op een blokje staan, dus ging hij de kussens in, en nam een tegenstander mee – waardoor hij nog op de derde plaats kwam.

Ook  Esmée en Koen hebben een relay gereden. Er was geen IHCL team mogelijk dit keer, dus reden ze allebei in een ander team. Maar wel duidelijk beter dan dat wij gedaan hadden. Er werd deze wedstrijd in clubrelay gereden, in verband met het aankomende Nederlands Kampioenschap, zo konden de meeste teams even oefenen.

Was weer een gezellig dagje ijsbaan en goed gereden! Gelukkig ook weer wat aantal verbeterpuntjes. Koos bedankt voor het coachen!

De volgende wedstrijd die voor al onze rijders van de Landelijke competitie geld is het Nederlands Kampioenschap shorttrack! 4 en 5 januari, komen jullie ons aanmoedigen?

De volgende KNSB- cup is in Groningen (lekker naast de deur) op 19 januari, afstand nog onbekend.

Fijne feestdagen en een sportief 2014 toegewenst!

 

No Replies to "Landelijke competitie 3, Heerenveen, 15 december 2013"