KNSB-cup 4, Groningen, 19-01-2014

Verslag van Miranda Slootweg

Groningen, het blijft een eind rijden, maar dat vinden de IHCL rijders niet erg. Daar aangekomen dachten we vooraan geparkeerd te hebben. Maar er bleek verbouwd te zijn en de ingang is dus verplaatst naar de andere kant, vandaar dat er zoveel lege parkeervakken waren ‘vooraan’.

Iedereen had zin in de vierde competitie wedstrijd, deze ging vandaag over 1000 meter. Er werd gereden op de Kardinge-ijsbaan, de wedstrijden in Groningen staan erom bekend dat er nog wel eens fout geteld word met de rondes. Goed opletten dus!

De rijders van IHCL:
Divisie E: Laura
Divisie D: Maureen, Emma, Viviรซnne en ik
Divisie C: Esmรฉe
Divisie B: Teun
Divisie A: Koen
Mooi verdeeld, IHCL is vertegenwoordigd in elke divisie.

In de ochtend reden de E en D divisie. Maar twee divisies betekent weinig rust tussendoor. Dus snel herstellen en weer doorgaan. Op het schema stond om kwart over tien inrijden, dus we hoefden niet heel vroeg weg. Het inrijden werd ongeveer een half uurtje later, omdat de wedstrijdorganisatie moest puzzelen met de kussens (boardingbescherming) om ze passend rondom te krijgen.

Divisie E:
Laura ging heel hard van start in haar heat, dat bleek ook wel uit de uitslag, een persoonlijk record van 1.48.026! Ook kwam ze als eerste over de finish, kans op de A-finale. In de halve finale wilde ze het nog een keer proberen om hard weg te rijden, maar dat was iets de veel gevraagd waardoor ze ingehaald werd. Hiermee plaatste ze zich voor de B-finale. In de B-finale werd het een derde plek, een zevende plek overall in divisie E.

Divisie D:
Maureen begon niet helemaal fit aan de wedstrijd. Dan gaan de races ook niet zo lekker zoals je zou willen. Ze ging wel van start, in haar heat had ze al wat moeite met het bijhouden van de rest en kwam zo als vierde over de streep. In de halve finale begon ze sterk, maar redde het niet en het werd een vierde plaats. Daarmee kon ze zich plaatsen voor de D-finale. Helaas reed ze deze niet meer, want ze meldde zich af wegens ziekte.
Emma moest meteen in de eerste heat starten tegen de snelste rijdster van de divisie, maar daar schrok ze niet van. De eerste twee gaan immers door, altijd voor gaan. Helaas lukte het haar niet, ze werd derde. In de halve finale lukt het haar wel om bij de eerste twee te komen en plaatste zich voor de C-finale waarin ze een eerste plaats behaalde doordat de rijdster ervoor een penalty opliep door wat geduw en getrek.

Viviรซnne aan de startlijn.

Viviรซnne ging van start in de allereerste rit van de dag en wat voor รฉรฉn. De jury had voor haar een sterke rit geloot waarin ze dan ook iets te kort kwam, maar zeker goed gestreden heeft. Als vierde kwam ze over de streep. Meer geluk in de halve finale, deze rit kon ze beter meekomen, maar helaas net niet genoeg om in de C-finale te komen. Na een mooie rit in de D-finale kwam ze als tweede over de streep.

Als laatste reed ik ook nog rond in de D divisie. Mijn benen waren niet helemaal fit door het Zuid-Hollands Kampioenschap langebaan van de avond ervoor. Maar dat geeft niet, gewoon lekker rijden. Dit resulteerde voor mij in een C-finale waarin ik tegen Emma reed, ik kwam na haar als tweede over de streep.

Het middagprogramma.

De vertraging van een half uur was aardig ingelopen dus konden ze ongeveer op tijd inrijden. Ik heb helaas niets van de middaggroep kunnen zien, omdat ik naar huis moest voor de laatste afstand van het Zuid-Hollands Kampioenschap. Maar er is mij wel het een en ander verteld.

De bikkels van IHCL:

Divisie C:

Esmรฉe in actie.

Esmรฉe moest haar mannetje staan tussen drie jongens in haar heat, dat schrikte haar niet af, ze reed lekker door. Als derde over de streep. In de halve finale werd ze niet volgens de regels ingehaald door รฉรฉn van haar tegenstanders en werd daardoor onderuit gereden. Dit werd gezien door de scheidsrechters, dat is een penalty en een toevoeging voor Esmรฉe aan de C-finale. Door de toevoeging werd dat een rit met 5 rijders, wat het tactische spelletje leuker maakt. Ze reed hier niet onverdienstelijk en kwam als derde over de streep.

Divisie B:
Teun had er zin in en ging hard van start in zijn heat, zijn tegenstanders konden volgen en haalden hem helaas nog in. Hij kwam als derde over de streep, maar wel met een dik persoonlijk record van 1.37.992! Divisie B was vandaag een spannende divisie, er vielen een aantal penalty’s in de heats, waardoor Teun zich automatisch plaatste voor de C-finale. In zijn finale werd er ook nog een overtreding gemaakt, maar daar had hij geen last van, hij finishte als eerste.

Divisie A:
Ronden tellen ging bijna de hele dag goed, maar in de A divisie kreeg de rondenteller het toch moeilijk. Zo werd er in รฉรฉn rit een ronde te weinig gereden, wat wel een leuke uitslag geeft op de wereldranglijst, dan kom je bovenaan te staan met een wereldrecord! (deze tijden worden uiteraard een dezer dagen veranderd) maar nu staat Koen wel nog even negende tussen alle wereldtoppers, toch wel een leuk gezicht. Koen begon net als Maureen al ziek aan zijn wedstrijd. Koen begon in een sterke heat, die dus een rondje korter duurde, en hij noteerde een snelle tijd van 1.24. Aan de hand van deze tijden was het ook wel duidelijk dat er maar 8 ronden waren gereden in plaats van 9 ronden. De rijder die dan ook als eerste over de streep kwam reed een ongeloofwaardig ‘wereldrecord’. In de halve finale ging het tellen wel goed. Hoewel Koen als eerste over de streep ging, voelde hij zich niet fit genoeg, en meldde zich af.

Het was weer een gezellige wedstrijd en goed gereden! Volgende keer mogen we weer naar het hoge noorden voor KNSB-cup 5 in Leeuwarden. Een leuke baan, het is een zelfde soort ijsbaan als onze thuisbaan.
Deze KNSB-cup is op 9 februari en er zal een 500 meter verreden worden.

No Replies to "KNSB-cup 4, Groningen, 19-01-2014"