Regiofinale 2014, Utrecht

De beker is eindelijk weer terug waar hij hoort: bij IHCL!

Het was weer een gezellige ochtend in Utrecht bij de finale van de Regio Competitie. Voor IHCL reden: Savannah, Mellanie, Olin, Brit, Stan, Matthijs, Henk, Fien, Colin, Max, Tess en Jacob. Coaches: Liesbeth, Anouk en Jan. Iedereen heeft het super gedaan. We zijn verbaasd over de vooruitgang van de rijders. Als je naar het begin van het seizoen kijkt en naar nu, zijn de meeste PR’s stevig aangescherpt!

A-divisie

Savannah_regio
Savannah won zaterdag al haar ritten, en won ook het eindklassement in de A divisie. Britย  maakte indruk met een mooi PR. Stan en Olin werden respectievelijk eerste en tweede in de finale van groep 4. Matthijs streed volop in de voorste gelederen en scherpte zijn PR aan tot 54:18. Hij miste de a-finale op een haar na door toedoen van de je zou bijna zeggen oude rot Ted Dalrymple. De B-finale won hij. Mellanie viel in de eerste rit, maar herstelde zich in de volgende, waarna ze in haar laatste rit derde werd met een PR dat al weer ruim een seconde sneller was dan haar tijd uit Alkmaar.
Voor Mellanie, Stan, Olin, Savannah en Brit diep respect, want die kwamen die ochtend naar Utrecht met al een districtwedstrijd lange baan in de benen.

B-divisie
Kai heeft de 5e plek behaald. Hij reed schitterend, en haalde de A-finale. Ook daar streed hij met verve, maar wilde op het eind net iets te veel en kwam ten val. Henk zet de stijgende lijn voort: hij hapte twee seconden van zijn PR af.

C-divisie
Fien en Colin wisten een 2e en 3e plek te behalen! Beiden reden 2 seconden van hun PR af. In de laatste rit (de 1e finalegroep) leverden ze onderling een spannende strijd. Fien kwam goed uit de startblokken en reed een tactische race met strakke bochten, waardoor Colin niet de kans kreeg zijn snelheid uit te buiten voor een inhaalmanoeuvre.

D-divisie
In de D divisie werd Max knap 2e. Wat heeft hij een vooruitgang geboekt! Niet alleen heeft hij er in vergelijking met de eerste Regiowedstrijd 7 seconden afgereden, ook technisch maakt hij grote stappen.

Pupillen
Bij de pupillen is Jacob als 6e geรซindigd. Tess werd 12e, en 5e meisje. Beiden lieten weer goede vooruitgang zien. Onze jongste wedstrijdrijders hebben ieder hun eigen benadering. Jacob is wat voorzichtiger, je ziet hem technisch steeds beter rijden. Tess is wat meer de piraat op schaatsen. Soms gaat ze onderuit, maar als ze het juiste evenwicht te pakken heeft, gaat het heel hard.
relayDames

Relay
De dames (Olin, Brit, Savannah en Mellanie) wisten de finale van de relay met overmacht te winnen in een mooie nieuwe tijd van 3.36.97. De heren (Henk, Matthijs, Colin en Kai) werden 4e en het jongste, mixed team, met Tess, Jacob, Max en Fien behaalde een tweede plek.

Het is leuk om te zien dat de rijders het individueel erg goed doen en sommigen zelfs het podium halen, maar waar we allemaal echt trots op kunnen zijn met zijn allen is dat IHCL de beker, als beste club, in ontvangst mocht nemen. Dit toont aan dat we in de club in de breedte enorm gegroeid zijn en dat we op de goede weg zijn! Verder vonden wij het leuk om te zien hoeveel plezier iedereen heeft, en vonden wij het leuk om iedereen te coachen!

Anouk en Liesbeth

No Replies to "Regiofinale 2014, Utrecht"