Schaatsschool maakt indruk tijdens Arie Ravensbergen Bokaal

Volgens ย traditie doen ook de jongste schaatsers van IHCL mee aan de Arie Ravensbergen Bokaal. Gisteren was het zover en lieten jullie in een onderlinge wedstrijd zien wat jullie allemaal al geleerd hebben.ย  De volgende kinderen doen mee:

Tess, Dagmar, Zoรซ, Nicky, Kiek, Pom, Nienke, Huub, Pauline, Guusje, Julie van Santen, Nora, Stan, Sam, Feline, Rowan, Valerie, Roos, Pol, Brent, Claire en Julie van der Meer.

Voor de meeste van jullie is het de eerste keer dat jullie meedoen aan een echte shorttrackwedstrijd. Een spannende dag dus! Ook voor de coaches is het de eerste keer dus ook stiekem voor ons best spannend. De dag begint met de warming-up. Samen met de andere pupillen schaatsen we 10 minuten om de spieren warm te krijgen. Daarna begint iedereen aan zijn eigen specifieke voorbereiding: van tikkertje spelen, voetballen,ย  kleuren, totย  lezen en zelfs een split met de beschermers onder op het ijs hebben we gezienโ€ฆ

foto_ar2014_schaatsklas

Dan is het eindelijk zover: de eerste heats gaan beginnen. De tactiek is besproken: twee rondjes schaatsen om de blokjes heen. Belangrijkste advies: wat er ook gebeurt, probeerย  altijd door te gaan en geef nooit op. In de heatbox helpt Anneke ons met de juiste volgorde van de ritten.ย  Het ziet er mooi uit om jullie allemaal geduldig en vol spanning op te banken te zien wachten.

Ons advies wordt keurig opgevolgd: wat een strijdlust tonen jullie in de heats. Mooie starts worden opgevolgd door het betere bochtenwerk. Het overstappen gaat steeds beter en dat laten jullie nu mooi aan de enthousiaste supporters zien. Zelfs een paar valpartijen houden jullie niet tegen. Dapper wordt er weer zo snel mogelijk opgestaan om toch nog te proberen zo snel mogelijk over de finish te komen.

Spannende finales
Dan is het tijd voor de finales.ย  In de A-finale is het de beurt aan Zoรซ, Nienke, Huub, Julie van der Meer en Guusje. Zij maken er een spannende race van en laten het publiek zelfs inhaalacties zien. Uiteindelijk weet Guusje aan het langste eind te trekken, op de hielen gevolgd door Huub, Zoรซ, Julie en Nienke. Beste kinderen van de schaatsschool, jullie hebben het allemaal erg goed gedaan en we hebben van jullie genoten. Voor de volledige uitslag kunnen jullie kijken op: http://www.shorttrackonline.info/compresult.php?comp=1138&cat=10

Priscilla, Ronald, Jeroen en Claudette

No Replies to "Schaatsschool maakt indruk tijdens Arie Ravensbergen Bokaal"