Medailles op Closing Games Turnhout

(Verslag van Miranda Slootweg)

De voorlaatste wedstrijd van het seizoen vond plaats in Turnhout, net over de grens in Belgiรซ. De reistijd valt dus mee, maar ondanks dat moest er vroeg opgestaan worden, want het inrijden vond vroeg plaats. Deze wedstrijd gaat altijd net even anders dan we gewend zijn. Er wordt namelijk op tijd gereden, dat betekend dat er alleen een heat en een finale verreden worden, van twee afstanden. Niet de eerste twee plaatsen zich voor de hoogste finale, maar de snelste rijders. Er moet dus hard gereden worden vandaag.

Voor IHCL 7 rijders aan de start:
Tess Hoogeveen, Fien Depuydt, Kai Aarts, Laura Otting, Viviรซnne de Jong, Esmรฉe Messemaker, Emma van Zuijlen en debutant in het shorttrack Ties Kuipers.

De coaches van vandaag: Koen Slootweg en ik.

De Closing Games is een internationale wedstrijd. Er wordt dan ook gesproken over junioren F/E/D in plaats van pupillen 3/2/1. Voor de jongste categorieรซn onder ons ging de wedstrijd over 333 meter en 222 meter en voor de oudere rijders werd er gestreden over 1000 meter en 500 meter.

We hebben er zin!


Er staat een lange dag op het programma met ruim 200 deelnemers. Er wordt in Turnhout ook altijd een pauze gehouden van minimaal 2 uur die kan oplopen tot een kleine 4 uur, dat geeft wel een mooie gelegenheid om even het centrum van Turnhout in te lopen. Dit kan gemakkelijk want de ijsbaan ligt in het centrum. Deze pauze is altijd aanwezig in verband met het vrij schaatsen. Voor de pauze wordt de eerste en langste afstand verreden en dus na de pauze de tweede afstand. Aan het eind van de dag vindt de prijsuitreiking plaats.

Junioren F

Tess:

333 meter:
In de heat had ze net niet รฉรฉn van de snelste vier tijden, zo verscheen ze in de B-finale. Na een goede eerste bocht nam ze meteen de leiding en die gaf ze niet meer weg. Als eerste over de finish.

222 meter:
Deze afstand wilde Tess alles geven om te kunnen stijgen in het klassement en met deze mentaliteit kwam ze in de A-finale. Deze finale reed ze sterk met een derde plaats.

Prijsuitreiking:
Helaas was haar derde plaats in de A-finale net niet genoeg om het podium op te klimmen, een vierde plek in het eindklassement waar ze zeker niet ontevreden over mag zijn.

Junioren E

Fien en Kai:

333 meter:
Fien was er helemaal klaar voor en pakte met de snelste tijd in de heat, een A-finale plaats. De finale liep iets minder gesmeerd voor Fien, een derde plaats en dus zicht op het podium.
Kai reed ook lekker door en kwam in de B-finale terecht. Deze rit ging echter een stuk beter wat resulteerde in een eerste plaats.

222 meter:
Tijd om revanche te nemen moeten beiden gedacht hebben. Fien plaatste zich wederom voor de A-finale. Waarin een valpartij plaatsvond waar ze gelukkig geen last van had, ze kwam als tweede over de finish.
Kai plaatste zich ook weer voor de B-finale, na een fantastische start lag hij goed op koers. Helaas wilde hij zo graag winnen in deze rit dat hij het inhalen en blokken van de tegenstander niet geheel volgens het boekje deed. Dat resulteert dan ook in een penalty.

Prijsuitreiking:
Dankzij zijn penalty zakte Kai wat in het klassement, maar toch nog een goede zesde plaats. Fien had goede zaken gedaan op de 2 rondjes en kon zo stijgen naar de zilveren plek in het eindklassement, gefeliciteerd!

Junioren C

Laura, Viviรซnne en Ties:

1000 meter:
Laura: ze kon niet voorbij haar tegenstandster in de heat waardoor ze niet alles kon geven. Ze behaalde de B-finale, waarin ze lekker hard van start ging en een gat kreeg. Dit gat werd weer dichtgereden waarna Laura als derde over de finish kwam.
Viviรซnne: het zat haar niet mee vandaag. In de heat viel ze, dit doet niet veel goeds om de snelste tijd te behalen. Zo kwam ze in de C-finale terecht. Deze rit won ze.
Ties: reed vandaag voor het eerst op shorttrackschaatsen en dat in een wedstrijd! Het is toch wel even wennen als je schaatsen vast zitten, maar niets stond hem in de weg, en hij ging gewoon vol van start in de heat. Hij kwam in de C-finale terecht, waarin hij weer lekker doorreed . Het werd een vijfde plaats.

500 meter:
Laura: vol goede moed begon ze aan haar heat, ze reed hard genoeg voor de A-finale. In de A-finale reed ze zelfs zo hard dat ze als derde over de streep reed. Dat deed ze in een persoonlijk record. Alsof dat nog niet genoeg was, was de tijd die ze reed onder de limiet voor de Star Class wedstrijden! Ook Laura zullen we volgend seizoen aan de start van de Star Class zien.
Viviรซnne: dat het haar niet mee zat bleek ook weer op de 500 meter, ze voelde zich niet helemaal lekker. In de B-finale ging ze nog een keer onderuit, een penalty van een andere rijdster bezorgde haar een derde plek.
Ties: ook op de sprintafstand reed hij lekker zijn rondjes, gewoon gaan en je eigen ding doen. Dit ging helemaal goed. In de D-finale reed hij harder dan in de heat en deze tijd was ook nog eens onder het limiet van de Landelijke Competitie (KNSB-cup) dus wellicht dat Ties daar zal rijden volgend seizoen.

Prijsuitreiking:
Viviรซnne eindigde nog binnen de top-10 op de negende plaats en Laura mag zeker tevreden zijn met haar vijfde plaats.
Ties liet nog een aantal rijders achter zich en eindigde op de veertiende plaats in het eindklassement.

Junioren B

Emma en Esmรฉe:

1000 meter:
Beiden plaatsten zich sterk voor de A-finale, wat een spannende strijd beloofde te worden want de snelste vier liggen heel dicht bij elkaar. Na een strijd over negen ronde was het een close finish. Emma kwam als derde en Esmรฉe als vierde over de finish.

500 meter:
Het is spannend tussen de IHCL dames, beiden maken kans op het podium. Er moet berekend gereden worden. Maar eerst moest er nog geplaatst worden voor de A-finale. Het was niet de meest lastige klus en ze plaatsten zich dan ook netjes. In de A-finale stonden weer dezelfde vier rijdsters, waar Emma een lastige start had, was Esmรฉe als eerste in de bocht. Emma had het moeilijk om haar tegenstandster in te halen en kwam daardoor als vierde over de streep. Esmรฉe moest haar koppositie afstaan toen een Belgische rijdster haar passeerde, ze behaalde de tweede plek.

Prijsuitreiking:
Emma stond na de 1000 meter op de derde plaats in het tussenklassement, deze plaats moest ze na de 500 meter aan Esmรฉe geven. Voor Emma een sterke vierde plaats, en ze pakt de leiding in de golden Sun award competitie (deze competitie gaat over vier internationale wedstrijden waar een klassement over gemaakt word in elke categorie. Volgende week is de laatste wedstrijd voor deze competitie, waar Emma haar eerste plaats zal verdedigen).

 

Het was een gezellige dag, met mooie prestaties van de IHCL’ers. Top gedaan!
Volgende week (19 en 20 april) is de laatste wedstrijd van het seizoen, Easter Cup Gent. Dit toernooi is net als de Closing Games een gezellige wedstrijd en internationaal. IHCL doet ook mee, kom je ook meedoen?

No Replies to "Medailles op Closing Games Turnhout"