Verslag: algemene ledenvergadering 2 september 2016

Op vrijdag 2 september 2016 was het tijd voor de ALV. Met een goede opkomst was het een gezellige vergadering. Het afgelopen seizoen werd doorgenomen en er werd vooruitgeblikt naar volgend seizoen. Lees in dit verslag een korte samenvatting van wat er besproken is.

Statuten

De oude statuten waren niet voorzien van de activiteiten buiten het schaatsen. Dat houdt in dat alleen de shorttracktrainingen verzekerd waren en de activiteiten daarbuiten niet.

Daarom zijn de statuten aangepast, dit heeft flink wat vertraging opgelopen doordat de KNSB lang op zich liet wachten met de goedkeuring. In de ALV zijn de nieuwe goedgekeurde statuten voorgelegd en hebben de leden akkoord gestemd.

IHCL is nu officieel bevoegd om ook andere activiteiten te organiseren.

Bestuurswissel

Er zijn twee wisselingen bekend gemaakt door het bestuur:

Eind vorig winterseizoen gaf Sander Deltrap zijn aftreden als voorzitter aan. Jeroen Straathof volgt hem, met goedkeuring van de leden, op. Zijn ambities zijn het ijsbaandossier (nieuwe ijsbaan) en het versterken van de vereniging als breedtesport.

Hij vindt het belangrijk om zich met het bestuur, trainers en vrijwilligers in te zetten om dit waar te maken. Daarbij maakt hij duidelijk dat de rol van vrijwilligers steeds belangrijker wordt! Jeroen laat ook weten dat hij blij is met de samenwerking die is ontstaan tussen de Leidse ijsbaanverenigingen, de ijshal en het District Sassenheim.

Jos Dohle heeft tijdens de ALV aangegeven te stoppen als vertegenwoordiger van het inline skeeleren. Zijn termijn als bestuurslid zit erop en ook merkt hij dat zijn functie overbodig wordt. Dit komt door steeds soepelere samenwerking tussen verenigingen. Jos heeft de afgelopen drie jaar een hoop gedaan voor de vereniging en veel jeugd kennis laten maken met het inline skeeleren.

Voor komend seizoen gaat het bestuur onderzoeken hoe we de leden nog steeds inline skeeleren kunnen aanbieden.

Jaarplan

In het jaarplan zijn de belangrijkste evenementen van IHCL weergegeven. Met op 1 oktober de start van het seizoen, er is een schaatskamp gepland, het WK shorttrack in Ahoy mogen we natuurlijk niet missen en nog meer leuke dingen.

Zie de presentatie.

Begroting seizoen 2016-2017

Tijdens de Algemene Ledenvergadering is de begroting goedgekeurd door de leden. Er veranderen geen dramatische dingen. De belangrijkste punten (zie volledig overzicht in de presentatie):

  • Tarief van de trainingsuren is omhooggegaan als vervolg van de ijshuur verhoging.
  • Continuering van de trainingsuren, het zondag uur is nu in zijn geheel overgenomen van STGV (Voorschoten).
  • Inline activiteiten worden stopgezet voor wat betreft aanbieden trainingen in de ijshal.
  • Sponsorcontracten Sebra en Timmerfabriek Maaldrift worden voortgezet.
  • Resultaat seizoen โ‚ฌ1.754,-.
  • Investeringen in materiaal door IHCL โ‚ฌ1.750,- (naast Wensenfonds).

Rabobank Wensenfonds

De ingediende wens om een aantal paar shorttrackschaatsen te kunnen aanschaffen is door het Rabobank Wensenfonds aangenomen. Dit betekent dat IHCL een cheque ontvangt van โ‚ฌ3.000,-. Onze sponsor Sebra Sports heeft laten weten mee te willen financieren met dit plan. Naast de shorttrackschaatsen zal er ook beschermmateriaal aangeschaft worden. Nu kunnen we gaan kijken hoe we zoveel mogelijk mensen kennis kunnen laten maken met onze sport.

Gezocht: Vrijwilligers (M/V)!

Het gaat goed met IHCL: onze club groeit! Voor alle activiteiten die we ondernemen zijn we op zoek naar vrijwilligers (lees: jullie), want zonder jullie kan onze club niet bestaan. We zoeken hulp en ondersteuning bij de wedstrijden en bij de organisatie van activiteiten (denk aan het Dooifeest en de Arie Ravensbergen Bokaal). Maar we zoeken รณรณk nieuwe trainers en coaches.

Onder het motto โ€˜vele handen maken licht werkโ€™ roepen we iedereen op om te reageren โ€“ of je nu veel of weinig tijd hebt om te helpen: alle hulp is welkom! Mocht jeย vragen hebben of eerst willen weten wat je aan tijd bij een specifieke vrijwilligersfunctie kwijt bent, mail dan ook. Dank!

Mailen kan naar: secretaris@ihcl.nl

 

Bijlagen:

Tijdens de ALV gegeven presentatie

Jaarverslag IHCL 2015-2016

 

No Replies to "Verslag: algemene ledenvergadering 2 september 2016"