Open Dutch Speed Challenge 2016, Amsterdam

Na de KNSB-cup van vorige week, was dit voor velen de opening van het shorttrack seizoen. En wat voor een opening. De Open Dutch Speed Challenge is een wedstrijd die gericht is op het rijden van limieten of het verbeteren van een PR.

11 IHCLโ€™ers gingen de strijd aan met hun eigen PR. De organisatie vroeg alle rijders om zoveel mogelijk te rijden voor een PR en geen โ€˜dwazeโ€™ acties uit te voeren voor een goede plek in de betreffende heat. De organisatie stelde alles in het werk om goede tijden te realiseren. Zo hadden ze de hele dag al vaak gedweild en dweilde ze zeer regelmatig tussen de ritten. Het was een heerlijke avond die ruw werd verstoord door een vreselijke valpartij van Pieter Bolsius van SVU die bijna een uur op het ijs lag voordat hij werd afgevoerd door een ambulance (PS: het schijnt met Pieter mee te vallen). Hierdoor liep de wedstrijd ook erg uit. Omdat een aantal IHCLโ€™ers nog graag de prijsuitreiking wilden afwachten, werd het voor velen een latertje. Uiteindelijk bleek het wachten niet voor nietsโ€ฆ

Henk reed supersterk en slaagde er alle drie de keren in om onder de 50 te rijden. Een prachtig PR van 49.33 voor hem. Tijn kwam net 3/10e te kort in de halve finale en had in de finale last van zijn schaats. Laura kwam 6/10e te kort en kwam helaas in de finale ten val. Kai was ziek en verliet aan het einde van de avond rillend de ijshal. Ondanks dat reed hij toch een PR van 51:68.

Patricia kwam net 2/10e te kort voor haar PR en Fien verbeterde haar tijd van Oberstdorf met ruim 7/10e en heeft nu een mooie 54:90 staan als PR. Fien en Patricia voerden samen nog een mooie strijd in de B- finale die uiteindelijk door Fien in haar voordeel werd beslecht.

Zoรซ scherpte haar PR aan naar 58:76 en had in de heat een beetje pech dat ze niet voorbij een senior kon komen die zoโ€™n 4x haar gewicht was. Angel viel in haar eerste heat, maar slaagde er in de halve finale in om onder de minuut te rijden: 59:86. Effie stond als enige voor de eerste keer weer op het ijs sinds maart en moest nog even wennen. Haar schaatsen zaten ook eens niet lekker. Amber en Tijmen werden door het lot 3 keer aan elkaar verbonden en bleken heel erg aan elkaar gewaagd. Tijmen won drie keer op de streep. Amber slaagde er niet om haar PR te verbeteren. Tijmen daarentegen reed ruim 3 sec van zijn PR af en heeft nu ook een tijd onder de minuut staan: 59:26.
Tijmen werd hiermee de winnaar van de Open Dutch Speed Challenge (degene die het meeste van zijn PR af kan halen) en kreeg daarvoor onder luid gejuich van de overgebleven IHClโ€™ers zo rond 22.45u een gave drone. Een mooie opening van het seizoen waar 6 IHCLโ€™ers een PR verbeterden. Het belooft weer een mooi seizoen te worden.

No Replies to "Open Dutch Speed Challenge 2016, Amsterdam"