In corona tijd bouwen aan sterkere schaatssport

Zes weken schaatsen uitproberen? Dat kan: vanaf 20 november zijn kinderen van 5 t/m 12 jaar van harte welkom in de ijshal.

Ondanks de Corona maatregelen, bouwen de ijsclubs uit Stompwijk, Voorschoten en Leiden gezamenlijk aan het versterken van de schaatssport. Onder aanvoering van IHCL shorttrack is de samenwerking voor het werven van nieuwe jeugdleden dit seizoen tot stand gekomen. Mede door een sportstimuleringsbudget van de KNSB / IJstijd kunnen de schaatsclubs deze wervingscampagne gaan houden.
De actie is bedoeld voor kinderen in de leeftijd 5 t/m 12 jaar. Vanaf vrijdag 20 november kunnen zij 6 weken lang de stoere schaatsport uitproberen. Gedurende 5 weken zullen de kinderen de basis vaardigheden worden aangeleerd om de zesde en laatste training mee te kunnen doen met een onderlinge wedstrijdje in de Leidse schaatshal aan de Vondellaan. De trainingen zijn iedere week op vrijdagmiddag om 17.15u tot 18.30u.
Geïnteresseerde kinderen (en hun ouders) kunnen zich aanmelden via www.IJshal.nl waar alle informatie te vinden is. Dit platform is mede tot stand gekomen door partner www.prijsvergelijken.nl om deze ludieke actie te promoten. Met de expertise van Prijsvergelijken.nl begeleiden zij de online campagne en willen daarmee de schaatssport laagdrempelig en toegankelijk maken voor zoveel mogelijk kinderen.
Na deze kennismakingsperiode kunnen de kinderen uiteraard doorstromen naar de verschillende trainingen die de ijsclubs dagelijks op de Leidse ijsbaan verzorgen.

Deze wervingscampagne van de ijsclubs past helemaal bij de stip aan de horizon van de schaatssport in de Leidse regio, de nieuwe ijsbaan aan de Voorschoterweg. In deze periode wordt door de gemeente Leiden de voorbereidingen gedaan om via een Europese aanbesteding het Combibad-ijshal De Vliet terealiseren die in het najaar van 2022 zal komen.

No Replies to "In corona tijd bouwen aan sterkere schaatssport"


    Got something to say?