Lid worden

Jeugd

Iedereen is welkom bij IHCL. Al vanaf jongs kunnen kinderen vanaf 4 / 5  jaar zonder ervaring shorttrackten bij IHCL. Dit kan op de vrijdagmiddag en zaterdagochtend. Onder begeleiding van trainers, allemaal met een verleden in de schaatsport, soms op het hoogste internationale niveau, proberen zij de de kinderen de fijne kneepjes van het schaatsen / shorttrack bij te leren. Bij de jongste categorie gaat het om leren schaatsen, recht op de schaatsen staan en de eerste vormen van “pootje over” en overstappen.

Talentontwikkeling

Bij IHCL leggen wij de aandacht op het opleiden van jonge talenten, zodat zij vanaf jongs af aan kunnen schaatsen met een prachtige bochtentechniek en natuurlijk kunnen shorttracken. Ook kunnen langebaan schaatsers natuurlijk hun bochten techniek verbeteren bij onze trainingen. Al vanaf de jongste leeftijden kan er worden meegedaan aan wedstrijden. Vanaf 7 jaar kan er worden meegedaan aan de regiowedstrijden welke worden verreden in o.a. Den Haag, Utrecht, Alkmaar, Zoetermeer en Dordrecht.

Topsport

Ook als jonge schaatsers zich verder ontwikkelen, kun je via IHCL je verder ontwikkelen. De shorttrack sport leent zich er bij uitstek voor om de snelheid, techniek en inzicht te verbeteren om zo hard mogelijk te schaatsen. Een echte adrenaline sport waar in elke race van alles kan gebeuren. Een sport die je op alle leeftijden en op elk niveau kan beoefenen. Bij IHCL kan je ook tot topsporter worden opgeleid. De club heeft al veel kampioenen opgeleid. Hierbij moet je denken aan Priscilla Ernst, Cees Juffermans, Jan Hoogeveen en Liesbeth Mau-Asam (allemaal trainers bij IHCL), maar ook de huidige generatie onder aanvoering van Koen Slootweg (vanaf 2020 lid geweest van de Nationale shorttrack selectie van de KNSB), Angel Daleman en Zoë Deltrap zijn talenten die internationaal van zich laten horen.    

Recreatie

Ook de senioren zijn welkom. IHCL heeft trainingsuren voor masters. Het is nooit te laat om te leren! Ervaring is niet nodig, iedereen is welkom om bij IHCL te kunnen shorttracken. In overleg met de trainers kan worden gekeken welk uur het beste aansluit. In eerste instantie is het gemixte zondagavond uur  (junioren, senioren en masters) daarin de beste optie. 

Kennis­maken met Shorttrack

Iedereen kan meedoen. Jong en oud! Indien je al kan schaatsen, kun je beginnen met shorttrackschaatsen Deze zijn te koop bij onze sponsor SebraSports (https://www.sebrasports.com) en zijn te huur bij Monique Kauffman (monique.kauffman@gmail.com, 06-14995250) of bij Nicolà de Jong (https://shorttrackspeedskating.nl/verhuur-shorttrackschaatsen). Als je jong bent, kun je ook beginnen met combi-noren, die zijn te huur in de ijshal. Je kan 2 proeflessen doen. 

Staat u te popelen om op de baan te gaan staan! Word dan nu lid!

Meld u hier aan