Opening games Turnhout: we zijn weer begonnen!

Maar liefst 9 IHCL’ers reden onder de deskundige begeleiding van Robbert-Kees afgelopen zaterdag de Opening Games in Turnhout: Fien Depuydt, Olin Verhoog, Britt Qualm, Mellanie Tiller, Savannah Audier, Laura Otting, Vivienne de Jong, Matthijs Jansen en Lambert van Beek. Maureen Onderwater, die zich vanwege een blessure moest afmelden, ging mee als supporter.

“Het was een leuke middag”, aldus coach Robbert-Kees, ” met een heel gezellige groep. Je kon zien dat er rijders op het ijs hadden gestaan in de zomer, en anderen niet, waarbij gezegd moet worden dat je de rijders die voor het eerst sinds lange tijd weer op het ijs stonden, elke rit vooruit zag gaan.”

De meest opvallende deelnemer was misschien wel Matthijs Jansen die een week geleden voor het eerst op de shorttrackschaatsen stond en nu al op een verdienstelijke 15e plek in het eindklassement van de junioren D eindigde. Hoe hebben de anderen het gedaan? Student en senior Lambert reed een verdienstelijke 1000 meter en werd overall 11e. De junioren C dames Vivienne de Jong (3e op de 1000 meter) en Laura Otting werden in het eindklassement 7e respectievelijk 12e . De junioren D-damesbrigade bestond uit Savannah, Olin, Britt en Mellanie. Savannah werd 2e op de 500 meter en overall 4e , en Olin, Brit en Mellanie eindigden vlak bij elkaar op respectievelijk plek 10, 11 en 12. En de jongste dame, Fien (Junior E), wist 2 A-finales te bevechten, waardoor ze op de 3e plek eindigde in het eindklassement, met een pr op de 222 (van 30.320 naar 29.421).

 

 

 

No Replies to "Opening games Turnhout: we zijn weer begonnen!"