Blijft de wisselbeker opnieuw in de stad?

Zaterdag as 23 maart verschijnen weer vele jonge shorttrackers uit heel Nederland aan de start tijdens de Arie Ravensbergen Bokaal. Ook de jeugdleden van IHCL staan weer massaal aan de start. De spectaculaire sport is in Nederland mateloos populair en blijft groeien. De wedstrijd geldt voor Leiden als traditionele afsluiting van het shorttrack-seizoen.

RECORD AANTAL DEELNEMERS: 165 deelnemers uit heel Nederland

Indoor Hardrij Club Leiden (IHCL) organiseert het toernooi dit jaar alweer voor de 29e keer. De afgelopen jaren groeide de wedstrijd uit tot één van de grootste pupillenwedstrijden van Nederland. Tijdens het toernooi zijn als altijd zowel individueel prijzen te winnen als teamprijzen in de categorie relay. Ook is er de felbegeerde Arie Ravensbergen Bokaal. De wisselbokaal die aan het einde van de dag naar de club gaat met in totaal de meest behaalde punten. De bokaal werd vorig jaar voor het derde jaar op rij gewonnen door de IHCL. Is onze Leidse jeugd op 23 maart opnieuw in staat om de beker in de stad te houden?

Arie Ravensbergen Bokaal
De Arie Ravensbergen Bokaal is een eerbetoon aan de grondlegger van IHCL, Arie Ravensbergen. Bekende toppers van nu, zoals Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Sjinkie KnegtKnegt en Lara van Ruijven hebben als jonge shortrackrijder deelgenomen aan dit landelijke pupillentoernooi.

Naast de pupillenritten wordt voor de allerjongsten tijdens de Arie Ravensbergen Bokaal altijd een eigen ‘schaatsklas’-competitie georganiseerd. Er doen 25 kinderen mee die op een laagdrempelige manier kennis maken met de shorttrack wedstrijden.

Iedereen is welkom om te komen kijken op zaterdag 23 maart in IJshal Leiden, aan de Vondellaan 41, Leiden

Start wedstrijden: 10:30 uur
Prijsuitreiking: 18:00 uur (door wethouder Paul Dirkse)
Einde: 18:30 uur
(aansluitend is er een borrel voor oud IHCL-ers in het kader van 40jarig bestaan)

IHCL
IHCL is met trots de snelstgroeiende shorttrack club van Nederland. We bestaan dit jaar alweer 40 jaar. Ieder jaar zetten gemotiveerde vrijwilligers zich actief in om de club en de shorttrack-sport in Leiden en omgeving verder te ontwikkelen. De goede prestaties van de Nederlandse toppers en de aandacht die de sport daarmee krijgt, dragen bij aan een stijgend aantal leden.

No Replies to "Blijft de wisselbeker opnieuw in de stad?"


    Got something to say?