Succesvol NK voor IHCL-junioren!

In het weekend van 17 en 18 maart mochten Zoë Deltrap, Sara van Zuijlen, Vivienne de Jong, Tijn Leijgraaf en Henk van Atten aantreden op het Nederlands kampioenschap voor junioren. Angel Daleman, die als junior D met dispensatie aan de KNSB-cups mee mag doen, slaagde erin de time trials te winnen, en mengde zich daardoor ook in de strijd.

Het werd het  weekend van de IHCL-dames. Maar liefst 9 medailles gingen mee terug naar huis.

De dames junioren A, Sara van Zuijlen en Vivienne de Jong haalden samen 4 bronzen medailles. Sara werd derde op de 1500 en 500 meter en in de superfinale (1500 meter) en werd derde in het eindklassement. Vivienne haalde brons op de 1000 meter, en bij de andere afstanden en overall een vierde plek.

De vier medailles bij de junioren C werden gewonnen door Zoë Deltrap. Zoë werd tweede op de 1000 meter , de 500 meter (met PR) en 777 meter (met PR) , en gecombineerd met een vierde plek in de superfinale (1500 meter) leverde haar dat een derde plek op in het eindklassement: brons!

De jonge Angel, die helaas tegen twee penalties opliep, één in de heats van de 1000 meter en één in de halve finale van de 500 meter, ging wel naar huis met een dik PR van ruim een seconde op de 500 meter en een PR op de 777, en een verdienstelijke tweede plek in de B-finale van deze afstand. Angel werd overall 11e.

Angel, Sara, Vivienne en Zoë reden ook de relay en haalden daar een mooie derde plek, brons!

De mannen streden voor wat ze waard waren. Henk van Atten haalde de A-finale op de 1500 meter en werd daar 6e, en op de 500 en 1000 meter haalde hij respectievelijk de vierde en derde plek en eindigde zo 9e in het eindklassement. Tijn Leijgraaf viel helaas op de 1500 meter, werd wel 10e op de 500 meter en 11e op de 1000 meter en eindigde op de 14e plek in het eindklassement.

Angel en Zoë rijden met Emma van Zuijlen en Koen Slootweg op 22 – 24 maart  de Europacup final van de Starclasswedstrijden in Rostock. De wedstrijden zijn te volgen via ShorttrackOnLine.

No Replies to "Succesvol NK voor IHCL-junioren!"


    Got something to say?