Live Blog: IHCL op de Europacup – medailleregen voor IHCL’ers

De Europacup in Rostock is achter de rug. Vrijdag, Zaterdag en Zondag streden rijders uit Europa tijdens de finale van de Starclass: de Europacup Finale. Nederland deed ook mee aan dit toernooi, en wij kunnen met trots zeggen dat IHCL ook gerepresenteerd werd!

Emma van Zuijlen, Koen Slootweg, Angel Daleman en Zoë Deltrap reden tijdens deze spannende westrijd. Deze drie dagen waren ze hier te volgen, maar ook op dit live blog!

Het eindresultaat: 5 gouden plakken, twee zilveren en 1 bronzenplak.

Lees hieronder hoe e.e.a. gegaan is.

Zondag

Het EK-weekend is succesvol afgesloten!

Angel beet het spits af, en werd tweede in de finale van de 777, een zilveren medaille! Daarmee werd ze ook tweede in het eindklassement.

Zoë kwam in de halve finale van de 1000 meter met de andere deelnemers ten val en kreeg helaas een penalty. Ze reed daarom de C-finale, en werd knap tweede. In het eindklassement behaalde Zoë de vierde plek.

Emma reed de B-finale van de 1000 meter, maar kwam helaas bij een inhaalactie ten val. Ze werd uiteindelijk zesde in het eindklassement.

Koen reed heel sterk in de B-finale van de 1000 meter, en werd eerste. Het eindresultaat: een eerste plek in het eindklassement!

Zaterdag

Terwijl er in Leiden gestreden werd op het Arie Ravensbergentoernooi, werd er ook hard gereden in Rostock. En ja, weer met een gouden medaille als resultaat: Koen Slootweg wist met overmacht de 500 meter te winnen. Hij won niet alleen de kwart-, halve finale en de finale, hij reed ook nog eens een PR in de halve finale. Hij staat in het het voorlopige eindklassement met ruime voorsprong aan de leiding.

Angel begon de halve finale van de 500 meter met winst, en een PR. In de A-finale kwam ze helaas ten val. Ze gaat echter in het voorlopige eindklassement nog steeds aan de leiding.

Zoë zat in een zware halve finale, en werd derde achter de uitendelijke winnaar en nummer 2 van de 500 meter A-finale. In de B-finale behaalde ze een derde plek. Ze staat in het voorlopige eindklassement, met hetzelfde aantal punten als de nummer 1, op de tweede plek.

Ook Emma behaalde de B-finale van de 500 meter, en die won ze. In het voorlopige eindklassement staat ze vierde, op 5 punten van de nummer 3.

Er werden ook kwartfinales gereden, door Angel van de 777 meter en door Zoë, Emma en Koen van de 1000 meter. Alle vier de IHCL’ers wonnen hun race. Morgen zijn er de halve finales en de finales, live te volgen vanaf 8:30. Veel succes!

Vrijdag

De eerste dag zit erop! Met hele mooie resultaten. Vandaag stond er voor alle rijders een halve finale en een finale op het programma (1000 of 1500) en een kwartfinale voor de 500, waarvan de finale zaterdag is.

De eerste dag begon meteen goed voor onze IHCL’ers. Zowel Zoë, Emma, Angel en Koen werden 1e of 2e in de halve finale, en gingen daarmee rechtstreeks door naar de A-finale, waar om de punten werd gestreden.

Angel was de eerste die haar finale moest rijden,  en ze deed het fantastisch! Ze kwam als eerste over de streep en won goud op de 1000 meter!

Toen kwam Zoë aan de beurt. Op de 1500 meten streed zij voor de winst. Op de finish wist ze het gevecht te winnen van haar tegenstanders en won zij ook goud!

Emma stond ook in de A-Finale. Tot de finish was het spannend hoe de medailles verdeeld zouden worden maar Emma wist brons te pakken op de 1500 meter!

Als laatste moest Koen rijden! Hij reed een sterke race tot aan de finish en pakte daarmee ook goud op de 1500 meter.

Na die fantastische ritten moesten ze de 500 rijden. Ze zijn allemaal door naar de halve finale die zaterdag wordt gereden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 1, 3 keer goud en 1 keer brons. Op naar meer!

 

No Replies to "Live Blog: IHCL op de Europacup - medailleregen voor IHCL'ers"


    Got something to say?