Leids succes tijdens de geslaagde tweede editie Hutspot Cup op 3 oktober!

Op 3 oktober organiseerde de shorttrackvereniging IHCL, een landelijke wedstrijd voor kinderen t/m 13 jaar. Met dank aan de gemeente, vrijwilligers en sponsoren is het gelukt een Corona proef wedstrijd te houden. Als kers op de taart won de IHCL dit jaar de Hutspot Cup. En dat bleef ook in de media zeker niet onopgemerkt, bijvoorbeeld door Sleutelstad.nl en Unity.nu.

Ondanks de aangescherpte coronamaatregelen heeft shorttrackclub IHCL op 3 oktober 2020 een succesvolle Hutspot Cup georganiseerd. Succesvol op organisatorisch en sportief vlak. Om bij het laatste beginnen heeft IHCL het eindklassement gewonnen, wat is opgebouwd uit het behaalde puntenaantal in de drie categorieën: Junioren F, Junioren E en Junioren D. Met slechts drie punten verschil won IHCL van Schaatsclub Thialf uit Heerenveen en DKIJV uit Delft maakte met de derde plaats het podium compleet. Waar vorig seizoen de Hutspot Cup nog naar Trias (Leeuwarden) ging, mocht IHCL nu de Hutspot Cup (daadwerkelijk een hutspot pannetje als trofee) in de Leidse prijzenkast zetten. Waardevolle vermeldingen waren er voor de meisjes Junioren F, Maartje Toornvliet (goud), Anika Ouweneel (zilver) en Larissa Reinders (brons), die het podium IHCL-oranje maakten Bij de meisjes Junioren D behaalde Pom Straathof een bronzen medaille. Bij de andere categorieën streden meerdere IHCL-rijders in de B finales voor plaatsen 5 t/m 8.

Op organisatorisch vlak heeft IHCL laten zien laten zien dat zij een sterk organisatie vermogen hebben en over een grote hoeveelheid flexibiliteit beschikt. Ondanks de aangescherpte maatregelen, die het kabinet vijf dagen voor de Hutspot Cup bekend maakte, heeft IHCL hiermee aangetoond, dat een shorttrackwedstrijd op een goede en veilig wijze georganiseerd kan worden. Met onder andere instellen van een mondkapjesplicht, beperkte toegang (alleen coaches en veterstrikkers), geen overig publiek en het inrichten van speciale veterstrikvakken voor de clubs uit heel Nederland, kreeg IHCL complimenten van deelnemers en clubs voor de strakke en vlekkeloze organisatie van de wedstrijd. Ook de livestream van de wedstrijd was een schot in de roos, om zo niet meegereisde publiek en de eigen IHCL ouders, die vanwege de maatregelen niet aanwezig mocht zijn, toch de wedstijdbeleving uit de Leidse ijshal aan de Vondellaan mee te geven.

De dagen voor de Hutspot Cup bleek het een behoorlijke klus om alles georganiseerd te krijgen. Na goed overleg met de Gemeente Leiden heeft IHCL een protocol voor de Hutspot Cup opgesteld, welke moest worden voorgelegd aan de Veiligheidsregio Holland Midden. IHCL kreeg goedkeuring van het protocol en voldeed hiermee aan de 14e noodverordening, waardoor de Hutspot Cup, in tegenstelling tot andere evenementen, wél doorgang kon vinden, Door de nauwe samenwerking met de KNSB voor de inschrijving van rijders, begeleiders en coaches van de clubs, kon tijdig alle benodigde informatie worden verzameld en gedeeld. Voorafgaand aan de wedstrijd, zijn de lokale en Hutspot Cup maatregelen en overige praktische informatie gedeeld met de deelnemende clubs. Het naleven van deze maatregelen zorgde voor een grote inspanning van de vele vrijwilligers van IHCL. Door de goede samenwerking met de leden van het Nationale Shorttrack Jurycorps van de KNSB en wedstrijdleiding verliep de wedstrijd op het ijs gladjes.
Ook mede door de sponsoren Sebra Sports, April Makelaars, Deltrap Bouw en Wonen, Joorit, en ITforKids is de wedstrijd een succes geworden! Al gedurende de wedstrijd kreeg IHCL diverse complimenten vanuit het hele land over de wijze waarop de wedstrijd werd georganiseerd en online te volgen was.

 

No Replies to "Leids succes tijdens de geslaagde tweede editie Hutspot Cup op 3 oktober!"


    Got something to say?