Lid van de Maand #2: Larissa Reinders

Het is alweer tijd voor het tweede lid van de maand.

We staan nu sterk met 125 leden en we willen graag elke maand een van onze leden in het zonnetje zetten. Elk lid, van jong tot oud, van vrijwilliger tot rijder, maakt IHCL uniek met hun speciale verhaal. We willen ze hiermee de kans geven om hun verhaal te vertellen. Ons tweede lid van de maand is een dame die altijd met een lach op het ijs staat: Larissa Reinders.

Op welke dagen train je bij IHCL? Op maandag en op donderdag.

Hoe lang schaats je al? 4 jaar.

Hoe ben je op het shorttracken gekomen? Mijn moeder langebaande heel veel en ik begon op het binnenbaantje want ik was een beetje klein. Toen vond ik dat eigenlijk leuker dan langebanen, dus toen ben ik dat blijven doen.

Wat is leuk aan shorttrack? Je schaats kleine rondjes, ik vind het bochten lopen, het overstappen, echt fantastisch. Het rechte eind is veel te lang bij langebaan. Bij het shorttrack kan je gaan inhalen, langebaan is gewoon saai een beetje rondjes rijden.

Wat maakt IHCL speciaal? We hebben heel veel leden, dus het is altijd super gezellig. En de trainingen hebben ook altijd lekker veel variatie. IHCL heeft ook heel veel goede schaatsers gehad, daar kan je ook naar opkijken.

Heb je een doel binnen het shorttracken? Ik wil nog wel een keer 55 seconden op de 500 rijden, dat lijkt mij echt fantastisch.

Wat heb je nodig om een goede shorttracker te zijn? Niet alleen shorttrack trainen, maar ook gaan fietsen en hardlopen enzo om sterker te worden. Veel conditie krijgen. Je hebt niet een bepaalde persoonlijkheid nodig, iedereen kan wel goed worden.

Wie is je favoriete shorttracker? Ik heb er 5. Fleur Alkemade, Kiek Straathof, Angel Daleman, Suzanne Schulting en Xandra Velzeboer.

En waarom deze 5? Suzanne Schulting kan heel goed de 1000 en de 1500 rijden, Xandra is echt een groot voorbeeld op de 500 voor mij. Fleur mag ik ook mee trainen, die is echt supergoed al, en die zie ook vaak, dus daar kan ik ook tijdens de training naar kijken van hoe ze het doet enzo. Kiek, die is nog niet zo heel erg oud en die rijd al heel goed. En Angel is ook echt superjong en rijd al heel snel. En Angel en Kiek zijn ook lid van IHCL.

Kijk je zelf veel shorttrack op tv? Ja, eigenlijk altijd als het is.

Heb je nog een favoriet ding om te kijken? Ik vind de meisjes leuker dan de jongens, en ik vind de 500 en de relay het allerleukste om te zien.

Wat zijn je favoriete oefeningen? Ik vind het steigerung rijden heel leuk, en dan 2 rondes lang. Dan kan je lekker hard rijden. Ik vind cirkelen ook heel leuk.

Je moeder en je twee broertjes shorttracken ook, hoe is dat met de hele familie zo? Heel gezellig. Ik leer mijn broertjes af en toe wel om dieper te gaan zitten, en niet zo te zitten hakken.

Doe je ook andere sporten? Ik tennis wel eens, alleen in de zomer. In de zomer zit ik ook op atletiek. Shorttrack is wel het allerleukste.

Er zijn ook wedstrijden waaraan je meedoet, hoe gaat dat? Je hebt in Leiden wedstrijden voor pupillen, aan het begin en einde van het jaar. Je hebt ook de regiocompetitie, dat is voor alle leeftijden, ook de senioren. En dan heb je ook nog de Starclass. Dat is internationaal rijden als je wat sneller bent.

Jij gaat binnenkort ook je eerste starclass rijden, toch? Ja, ik heb er superveel zin in!

Wat is favoriete wedstrijd onderdeel? De relay, maar ook de 500 meter.

Vind je het strategische aspect van shorttrack ook leuk, dat nadenken? Ja dat vind ik heel erg leuk, bijvoorbeeld bij een 1000, of je dan voorop moet gaan zitten of wachten en later pas inhalen.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd? Ik doe een warming-up en ik klets even met mensen in de heatbox.

Ben je wel eens zenuwachtig voor een wedstrijd? Meestal probeer ik gewoon te denken dat als het niet lukt, het niet erg is. Het is niet alsof ik iets moet ofzo. Gewoon rijden en dan zien we later wel wat er gebeurt.

Shortrack wedstrijden kunnen lastig zijn omdat een ongeluk in een klein hoekje zit. Je kan al snel vallen of een fout maken. Toch moet je een tijdje daarna weer op het ijs staan en alles kunnen geven, hoe ga je met dat snelle omschakelen om?  Je mag best huilen als je valt ofzo, het is niet heel erg, eigenlijk ook wel goed voor je. Je moet het alleen niet te lang gaan doen, want dat heeft ook geen zin. Je moet gewoon zo snel mogelijk herpakken.

Als iemand nog aan het twijfelen is over komen shorttracken bij IHCL, wat zou je dan tegen ze zeggen? Probeer het gewoon een keer. Niet denken dat alles gelijk goed gaat, de eerste keer ga je sowieso een keer vallen, maar dat is normaal, en ook niet eng. Iedereen is zo begonnen. Maar het is het sowieso waard.

No Replies to "Lid van de Maand #2: Larissa Reinders"


    Got something to say?