Lid van de maand #3: Yfke Vreeken

Het is alweer tijd voor het derde lid van de maand, en de allereerste van 2023.

We staan nu sterk met 125 leden en we willen graag elke maand een van onze leden in het zonnetje zetten. Elk lid, van jong tot oud, van vrijwilliger tot rijder, maakt IHCL uniek met hun speciale verhaal. We willen ze hiermee de kans geven om hun verhaal te vertellen. Ons derde lid van de maand is nog niet heel lang bezig, maar toch al de snelste starter die we hebbben: Yfke Vreeken

Je bent lid van de maand, gefeliciteerd! Ja heel gaaf, nooit gedacht

Op welke dagen train je bij IHCL? Op vrijdag en op zaterdag 2.

Doe je ook andere sporten? Ja ik langebaan ook op dinsdag en donderdag. Ik doe ook altijd vrij schaatsen met mijn oom op woensdag. Ik skeeler ook. Vroeger zat ik wel op korfbal, maar dat was hem niet helemaal.

Je oom schaatst dus ook? Ja, maar de rest van mijn familie voetbalt allemaal. Mijn oom heeft mij leren schaatsen tijdens corona.

Hoe lang shorttrack je al? Ik ben vorig seizoen begonnen in het midden, rond januari.

Hoe ben je op het shorttracken gekomen? Ik zag het op TV en ik dacht: dat wil ook wel een keer proberen.

Wat is leuk aan shorttrack? Bij de langebaan geven ze niet zo veel tips en hier wel. Het is heerlijk om zo door de bocht te gaan. Ik vind shorttrack ook leuker.

Wat maakt IHCL speciaal? Het is erg gezellig en er zijn veel dingen die georganiseerd worden ook. Lid van de maand, trainingskampen, dat soort dingen.

Heb je een doel binnen het shorttracken? Niet echt, ik wil er gewoon plezier in hebben.

Wat heb je nodig om een goede shorttracker te zijn? Je moet wel niet opgeven als een keer iets niet lukt. Je moet gewoon doorzetten.

Wie is je favoriete shorttracker? Xandra Velzeboer is heel gaaf, dat ze zo snel een afstand kan maken tussen de andere rijders.

Kijk je zelf veel shorttrack op tv? Ja, als het kan kijk ik.

Heb je nog een favoriet ding om te kijken? De relay en de 500 meter.

Wat zijn je favoriete oefeningen? Steigerung vind ik leuk en starten. Dat is gewoon typisch shorttrack, voelt het meest als een wedstrijd.

Jij bent natuurlijk een van onze snelste starters. Hoe moet je nou snel starten? Gewoon lekker fel zijn.

Er zijn ook wedstrijden waaraan je meedoet, hoe gaat dat? Vroeg opstaan, maar daar raak je wel aan gewend. Een warming up, schaatsen aan, wachten tot je mag. En lekker gezellig met de andere kinderen kletsen.

Wat is favoriete wedstrijd onderdeel? De relay is het allerleukste.

Vind je het strategische aspect van shorttrack ook leuk, dat nadenken? Ja, heerlijk als je dan net een gaatje kan vinden en dan binnendoor kan inhalen. Dat is een super lekker gevoel.

Ben je wel eens zenuwachtig voor een wedstrijd? Meestal wel. Maar ik probeer altijd te denken dat ik het al vaker heb gedaan en dat er niks ergs kan gebeuren. Gewoon plezier maken.

Shortrack wedstrijden kunnen lastig zijn omdat een ongeluk in een klein hoekje zit. Je kan al snel vallen of een fout maken. Toch moet je een tijdje daarna weer op het ijs staan en alles kunnen geven, hoe ga je met dat snelle omschakelen om?  Zo snel mogelijk die race vergeten, gewoon niet te veel over nadenken. Weer focussen op de volgende rit.

Heb je nog een gouden tip voor iemand die net begonnen is met shorttrack? Niet gelijk te hard beginnen, eerst rustig oefenen.

Als iemand nog aan het twijfelen is over komen shorttracken bij IHCL, wat zou je dan tegen ze zeggen? Het is erg leuk, en de club is super gezellig. Als je het eenmaal kan is het heerlijk om te doen. Gewoon proberen.

No Replies to "Lid van de maand #3: Yfke Vreeken"


    Got something to say?