Grote medaille oogst voor de IHCL bij het NK junioren shorttrack

Afgelopen weekend op 9 en 10 maart streden de beste junioren van Nederland om de nationale shorttracktitels in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Tijdens dat toernooi verschijnen junioren in de leeftijd van 14 t/m 19 jaar aan de start om te onderling uit te maken wie zich dat jaar nationaal kampioen mag noemen op de afstanden 1000 meter, 500 meter en 1500 meter. De rijders zijn daarbij ingedeeld in drie leeftijdscategorieën: junioren C (14 en 15 jaar), junioren B (16 en 17 jaar) en junioren A (18 en 19 jaar). Mooi afsluitend spektakelstuk is daarbij de club relay (aflossing) waarbij iedere shorttrackclub zijn sterkste relay teams opstelt om het tegen elkaar op te nemen.

De Leidse shorttrackvereniging IHCL stond met maar liefst met zestien deelnemers aan de start. Acht van hen mocht met een of meer individuele medailles naar huis: vier meisjes/vrouwen en vier jongens/mannen. De anderen mochten trots zijn op hun prestaties. De meesten mochten hun seizoen afsluiten met persoonlijke records.

Angel Daleman en Kiek Straathof gingen als junioren A beide met medailles op alle afstanden naar huis. Angel won drie keer goud en Kiek twee keer brons (1000 en 500 meter) en zilver op 1500 meter. Bij de junioren B stond stond ook bij iedere afstanden een IHCL’er op het podium: Juul van der Zwaan met zilver op 100 meter en 1500 meter en Julie van Santen met brons op 500 meter.

Nick Endeveld mocht als junior B drie keer naar het podium met goud op 1000 meter en twee keer zilver op de andere afstanden. Jacob Ouweneel veroverde als junior A twee medailles: brons op 500 meter en zilver op 1500 meter. Junior de Blois (junior B) en Stan de Graaf (junior C) mochten allebei een bronzen medaille mee naar huis nemen op 500 meter.

Zoals ieder jaar zorgden de clubrelays weer voor spanning en sensatie. De IHCL-dames (Angel Daleman, Julie van Santen, Juul van der Zwaan en Kiek Straathof) wonnen overtuigend goud. Ook de IHCL-mannen (Jacob Ouweneel, Junior de Blois, Nick Endeveld, Timo Valentijn en Quintin Hartjesveld) reden fantastisch en namen na een spannende strijd tegen de teams uit Leeuwarden, Utrecht en Nijmegen in de laatste ronden de koppositie over en kwamen met ruime voorsprong over de finish. Bijna leek het erop dat beide teams voor een unicum zouden hebben gezorgd, twee keer goud op de relay zou een unicum geweest zijn in de Leidse shorttrackgeschiedenis. Helaas duurde de feestvreugde voor de mannen niet lang en moesten ze een penalty incasseren. Dat neemt niet weg dat alle IHCL’ers een prachtig toernooi hebben gereden.

Op foto de deelnemers van de IHCL aan de club relays van links naar rechts :

Kiek Straathof, Julie van Santen, Juul van der Zwaan, Timo Valentijn, Jacob Ouweneel, Nick Endeveld, Quintin Hartjesveld, Angel Daleman en Junior de Blois

No Replies to "Grote medaille oogst voor de IHCL bij het NK junioren shorttrack"


    Got something to say?