IHCL wint grootste ‘eigen’ jeugdtoernooi

Zaterdag 23 maart was een mooie dag voor IHCL-shorttrack. Tijdens de eerste Arie Ravensbergen Bokaal in de nieuwe ijshal in Leiden heeft IHCL de sterke clubs Trias (Leeuwarden) en SCT (Heereveen) uit Friesland met lege handen naar huis gestuurd en zelf de ‘eigen’ Arie Ravensbergen Bokaal gewonnen.

Het grootste jeugdtoernooi van Nederland werd voor de 32e keer als een geoliede machine door IHCL georganiseerd en nu dus voor het eerst in de nieuwe ijshal. Vanaf maandag 27 maart zijn de deuren van de ijshal echt gesloten. Voor IHCL waren er individuele medailles bij de jondens voor Floris Schouten (goud junioren F). Sam Scargo (brons junioren F), Vincent Meulmeester (goud Junioren E). Bij de meisjes won Annika Ouweneel brons bij de junioren D. Yfke Vreeken kreeg de stijlprijs uitgereikt. Bij de altijd spectaculaire Relay (teamestafette van de shorttrack) reden de teams van IHCL bij zowel de jongens als de meisjes naar een tweede plaats op het podium.

Van de 17 clubs met in totaal 180 deelnemers, mocht IHCL aan het einde van de dag met de wisselbokaal op het hoogste podium staan. De beker werd uitgereikt door Hermien Ravensbergen. Vele IHCL’ers reden persoonlijke records en ook de schaatsklas reed voor het eerst een ‘echte’ wedstrijd in de eigen categorie. Hiermee probeert IHCL, dé shorttrackclub uit Leiden en omgeving, shorttrackwedstrijden laagdrempelig te organiseren voor jeugdrijders die net met shorttrack zijn begonnen, onder andere via schoolsport en proeflessen. IHCL kijkt dan ook met veel trots terug op de laatste landelijke jeugdwedstrijd van het seizoen in Nederland. Volgende week sluit een grote groep jeugdrijders het seizoen af in Gent, België.

(Foto door Erik Meulmeester)

No Replies to "IHCL wint grootste ‘eigen’ jeugdtoernooi"


    Got something to say?